Početna Društvo POPRAVKA PLAŽE KOD HOTELA “PLAŽA“ POČINJE ZA 20 DANA

POPRAVKA PLAŽE KOD HOTELA “PLAŽA“ POČINJE ZA 20 DANA

0

Jako nevrijeme uz nezapamćene količine kiše koje je pretprošle sedmice “potopilo” novsku opštinu, ostavilo je posljedice na skoro svakom koraku.

Između ostalog, dodatno je stradalo kupalište ispod hotela “Plaža” na Savini, čije su betonske ploče nevrijeme, jak vjetar i talasi “slomili” krajem januara.
“Zdrobljena” betonska površina sada je skoro tri puta veća, tako da je oko 200 m2 plaže neupotrebljivo, opasno po prolazak, ali i dalje urušavanje u slučaju ponovnog nevremena. To bi se sasvim izvjesno desilo, jer su betonske ploče odavno “nacikle” i svaki veći talas “prijeti” lančanom “usitnjavanju” plaže.
Ovaj dio plaže je pod zakupom Vektra Boke AD i sanaciju će finansirati ovo preduzeće, što nam je potvrdio direktor hotela Plaža, Dragan Spalević. Prema njegovim riječima, čeka se lijepo vrijeme kako bi se sve vratilo u prvobitno stanje, što se svakako mora odraditi do sezone.
“Očekujem da bi radovi mogli da krenu za nekih 15-20 dana, mada ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrdim, jer neke vremenske prognoze kažu da nas očekuje još jedan “talas” juga. Najprije će morati da se uradi onaj obalni dio, tik uz more, gdje je neophodno šalovanje, a onda i ostatak”, pojašnjava Spalević.
Za sanaciju štete Vektra Boka AD mora da obezbijedi nešto više od 20 hiljada eura, jer kako Spalević dalje navodi: “Tim ronilaca bez kojih se ovo ne može izvesti traže nekih 10-11 hiljada, a ostalih 10 hiljada biće utrošeno na materijal, armirani beton i slično”.
Kako naš sagovornik dalje pojašnjava, ovu “investiciju” JP za upravljanje morskim dobrom odbiće im od cijene zakupa na godišnjem nivou, koji iznosi oko 40 hiljada eura.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code