Početna Društvo Popravke i zamjena stubova za javnu rasvjetu, uređenje zelenila, tretiranje protiv surlaša

Popravke i zamjena stubova za javnu rasvjetu, uređenje zelenila, tretiranje protiv surlaša

13

Duž novske rivijere na nekoliko mjesta se oko 70 polomljenih i dotrajalih stubova za javnu rasvjetu moraju zamjeniti. Završen je skoro 25 hiljada eura vrijedan tender za kupovinu stubova, koji je raspisalo JP “Stambeno komunalno”, kazao je za Radio Jadran v.d. direktora ovog preduzeća, Branko Crnogorčević.

Ilustracija

– Čekamo da istekne rok žalbe, pa da sklopimo Ugovor. Radi se o 100 stubova koje ćemo ugraditi duž rivijere i duž Šetališta. Stubovi su dužine od 3 do 10 metara. Na zahtjev Mjesnih zajednica, kao što su Topla 3 i razni zaseoci u zaleđu, mjenjamo trule drvene stubove. Takođe, na magistrali smo počeli uklanjati i mijenjati krive i polomljene stubove. To bi sve trebalo biti gotovo do kraja juna – kazao je on.

U Srbini je javnom rasvjetom osvijetljena dionica dužine 150 metara, a u toku je izgradnja stubova na pet mjesta na Podima. Na Ublima će sjutra biti nastavljena trasa prekinuta prije 15-ak dana. U planu je postavljanje još 12 novih stubova, kao i uređivanje zelenih površina, navodi Crnogorčević.

– Od malo većih projekata, kada je riječ o rasvjeti, u planu je osvjetljavanje magistrale u Kumboru. Krajem ove sedmice počinjemo rekonstrukciju rasvjete ispod Titove vile, a odmah nakon toga počinjemo zamjenu stubova na šetalištu od tunela do Jahting kluba. Riječ je o 7 komada, jer tu je jedan probelmatičan dio gdje je sve trulo, voda zapljuskuje kad je neka veća južina, pa kompletan dio od 30-ak stubova ostane bez napajanja. Sad ćemo tu postaviti nove stubove i jednu problematičnu dionicu kompletnu zamjeniti – objašnjava Crnogorčević.

Dionicu u Kumboru radnici JP “Stambeno komunalno” treba da završe najkasnije do 15. juna, a stubovi stižu u toku sljedeće sedmice.

Kada je riječ o građevinskom sektoru ovog preduzeća, u šta spadaju košenje puteva i uređenje zelenih površina, Crnogorčević navodi da je u toku uređivanje pojasa magistrale i lokalnih puteva, a prije par dana završen je trotoar u Banjalučkoj ulici. Završena je montaža svih ograda u naselju Gomila, a izgrađen je i novi odvod za atmosferske padavine.

U Zelenici, Bijeloj, na Toploj 2 i u Drenoviku zamjenjene su sve polomljene ograde koje je devastirala besposlena novska omladina, pretpostavljaju u ovom dioničarskom društvu.

Uređenje zelenila obavlja se po nalogu Sekretarijata i Komunalne policije. Radnici JP “Stambeno komunalnog” u ulici Braće Grbića uklonili su jednu suvu piniju, koja je predstavljala opasnost. A u toku su košenje i uređivanje zelenila po Mjesnim zajenicama, što je svakodnevna aktivnost zaposlenih u ovom preduzeću.

– Imamo jedan veliki problem sa nesavjesnim odlaganjem zelenog otpada, pa apelujem na građane da malo obrate pažnju kako i gdje odlažu zeleni otpad i da nam se obrate za odvoženje, a ne da izbacuju pored kontenjnera, jer čim neko to vidi, izbaci i stari krevet i dušek, pa i stari šporet – kazao je Crnogorčević.

Građani koji žele da odlože zeleni otpad dužni su da obavjeste JP “Stambeno komunalno”, čiji će radnici otpad odvesti kamionom u kompostanu.

Radnici ovog preduzeća, njih četvoro, stalno su angažovani na zaprašivanju palmi protiv crvenog surlaša, tako da je i u toku sprovođenje i te aktivnosti.

13 Komentari

 1. Ubjedljivo najbolji kadar DPS-a,sve ostalo foliranti i neradnici.
  Bila bi steta za grad da ga ne ostave na mjesto direktora. Na kraju krajeva,radi za sve gradjane Herceg Novog.

 2. Dok ovaj momak nije preuzeo stambeno komunalno nista se nije radilo. Pogledajte samo sta je sve uradio za 3 mjeseca,rezultati ne lazu!!!
  Pa neka je iz koje god hoce partije, nije ni bitno. Bitno je da zna i da moze, a to je pokazo.

 3. Ovom Branku svaka cast!!! Uvjek dostupan,uvjek se javlja na tel, uvjek za saradnju, stalno neka akcija da se nesto uradi…
  Boljeg kadra u onu zgradu nije ulazilo!!!!

 4. Ovaj Crnogorčević priča o planovima i programima, još mjesec dana maksimalno pa ti gledamo leđa, tebi i svim DPS kadrovima na šefofskim mjestima. Smiješno je slušati da oni sada nešto ko planiraju, rade…nadaju se, a ODLAZE. Nema nezamjenljivih, 4 koaliciona partnera, svojih stručnjaka na svim poljima imaju.

 5. Zalosno je bilo za vidjeti na kakvim stubovima je bila i kako je bila postavljena nova LED rasvijeta, lampe, tada niko nije ni zuba zabjelio.

 6. pogledajte ulicu pored kuce i dvoriste pok.Jeremije Pavlovica tik uz magistralu Kamenari,Draca i ostali korov je do krova kuce .Leglo zmija i ,,smeca,,Autom se ne moze krsteno proci ,ne daj boze da treba Hitna pomoc i vatrogasno vozilo.Odradite posao i racun ispostavite naslijednicima doticnog pokojnika jer za nihovu ne brigu ne moraju da ispastaju mjestani i naravno gosti koji to sa podozrenjem gledaju,

 7. gospodine.Crnogorcevicu kad ce biti rijesena rasvjeta u Josici prema Lalovini iznad hotela,,Casa del Mare,,.Jeli zavrsena prica o famoznoj danskoj firmi i satelitu,,.Nije mi jasno zasto je u HN ovaj sistem a u Kotorsku opstinu solarni .Bice ove nase ,,patriote,, gledali da bude jeftinije.Nemojte se puno hvaliti nego rijesavajte ovaj problem jer ne radi da valja odkad je postavljeno .Srdacan pozdrav sa Kamenara i posaljite ekipu da rijese ili telefonirajte danskim,,FANTOMCIMA,, da nas prikace na satelit-net.

 8. Zakon je da svi kablovi moraju biti podzemni. Neki TV operateri razvlače kablove od stuba do stuba. Neka kopaju, kao svi koji uvode bilo kakvu instalaciju.

 9. Branko svaka cast na tvom velikom angazovanju za ovaj grad. Uradio si veliki posao za tvoja 3 mjeseca u stambenom komunalnom. Ne moze I ne smije ti niko zamjerit a cist primjer je da I poslije izbora radis punom parom. Osvjetlio si grad I ulice gdje svjetlo nije nikad postojalo. Tvoja ekipa radi svaki dan punom parom. Puna podrska za tebe I nadam se da ce se svi ugledati kako treba da se radi. P. S OSTAVITI BRANKA ZA NACELNIKA STAMBENO KOMUNALNOG. Batalite se politike. Samo pokazite da volite grad I svakim danom uradite po jednu dobru stvar za grad I vidjet cese rezultati.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code