Popravlja se posjeta novskoj rivijeri, 18% više gostiju

Popravlja se posjeta novskoj rivijeri, 18% više gostiju

8
Podijeli

U Herceg Novom boravi 1735 prijavljenih gostiju, što je za 18% bolja posjeta u odnosu na isti period prošle godine, saopšteno je iz Turističke organizacije. To je za 268 gostiju više nego na isti dan prošle godine, odnosno, za 218 više u odnosu na prošli petak.

U hotelima boravi 875, dok je 860 gostiju izabralo privatni smještaj. Stranih gostiju je znatno više, 1375, dok je 360 domaćih.

Picerija i restoran

– Povećanje broja gostiju i uopšte odlična posjećenost Herceg Novog u ovom periodu produkt su pojačanih promotivnih aktivnosti koje su preduzete pred i tokom ovogodišnjeg Praznika mimoze kojeg zajednički realizuju Opština Herceg Novi, Turistička organizacija Herceg Novi i JUK Herceg fest – navode u TO.

Ističu značajne rezultate kampanje u kojima su poznati sportski i kulturni radnici pozivali na 49. Praznik mimoze.

– Tome u prilog ide podatak da je sedam spotova koje je TO HN napravila sa uglednim ličnostima iz našeg grada, imalo više od milion pregleda na YouTube kanalu, pa imamo i obavezu i želju da se zahvalimo sugrađanima koji, bez obzira na svoju slavu i uspjeh, nisu zaboravili svoj grad i rado se odazvali da promovišu Herceg Novi i jedan od zaštitnih znakova grada – Praznik mimoze – pojašnjavaju u TO.

Boljoj posjeti sigurno je doprinijela i obnovljena praksa organizovanja Karavana mimoze neposredno pred početak manifestacije posvećene žutom cvijetu,dodajju oni. Karavan je posjetio gradove u zemljama okruženja i tako dodatno animirao turiste za dolazak u Herceg Novi.

8 Komentari

  1. Dosli da vide kako idu radovi na novoj autobuskoj i skoli u Igalu ,a vjerovatno su dosli novom zaobilaznicom ili preko mosta na verigama i lagano rekonstruiranom magistralom od debelog brijega do kamenjara.

    8
    4
  2. uvijek je neki procenat vise nego prosle godine a svaka gora od prethodne .evo ovi iz Dubrovnika se prepali pokupismo im sve goste koje brljotine i lazotine iz TO

    11
    5

Ostavite komentar

*

code