Početna Oko nas Tivat Porast zaraženioh u Tivtu: Apel Opštine na poštovanje mjera

Porast zaraženioh u Tivtu: Apel Opštine na poštovanje mjera

0

Lokalna uprava Tivat apelovala je na sugrađane da poštuju epidemiološke mjere, s obzirom na rapidan rast broja zaraženih korona virusom.

Foto: Pixabay

Kako se navodi u saopštenju Opštine Tivat, u  proteklih 7 dana u Tivtu je evidentirano gotovo 170 novih slučajeva obolijevanja od korona virusa, po zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Posljednji podaci pokazuju da su u Tivtu trenutno 233 aktivna slučaja obolijevanja.

“Ovi podaci pozivaju na krajnji oprez i zato apelujem na sve građane Tivta da poštuju propisane epidemiološke mjere, da izbjegavaju javna mjesta, veća okupljanja, proslave, kako bismo zaštitili sebe, ali i u zdravstvenom smislu najranjivije sugrađane. Odgovornim ponašanjem smanjićemo pritisak na zdravstvene institucije i radnike, ali isto tako nećemo u opasnost dovesti naše najmilije”, poručio je predsjednik opštine Tivat, Željko Komnenović.

On je naložio Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor strožu kontrolu primjene epidemioloških mjera na javnim površinama. Službenici ovog Sekretarijata kontrolisaće nošenje zaštitnih maski, poštovanje održavanja fizičke distance, obićiće ugostiteljske objekte i podsjećati građane na važeća pravila. Takođe, sprovodiće se i zvučno upozoravanje na mjestima gdje bude zabilježen veći broj ljudi.

Služba zaštite, čim to vremenski uslovi dozvole, nastaviće sa dezinfekcijom javnih površina i ulaza u ustanove od javnog značaja. Predsjednicima Skupština stanara biće savjetovana pojačana higijena zajedničkih ulaza i prostora u stambenim zgradama. Takođe pripadnici Službe istaćiće plakate sa osnovnim preporukama u ulazima zgrada, javnih ustanova, institucija i na za to predviđenim mjestima.

Preporuka zdravstvenih radnika je strogo poštovanje mjera, fizička distanca i smanjenje broja ljudi u prodavnicama, bankama, poštama, uopšte na javnim mjestima.

Opštinskim tim Tivta za zaštitu i spašavanje zasijedaće u petak.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code