Poreska kaznila prodavnicu Kalimero

Poreska kaznila prodavnicu Kalimero

2
Podijeli

images_slike_logo_kampanja_budi_odgovoranU okviru kampanje Budi odgovoran prošle sedmice su evidentirane 42 primjedbe, na osnovu kojih je izrečena jedna novčana kazna od hiljadu eura prodavnici Kalimero u Herceg Novom zbog neizdavanja fiskalnih računa.

 

Nepravilnosti nijesu utvrđene prilikom kontrole kafića Libero u Nikšiću i konobe Feral i ribarnice Adria Pesca u Herceg Novom.

Picerija i restoran

 

Od ukupno 42 pritužbe, koje su evidentirane prošle sedmice, 38 nije dobilo odgovor. Pritužbe na koje nije odgovoreno odnosile su se na neizdavanje fiskalnih računa, nepropisno parkiranje, nelegalan rad, neprijavljene radnike, različite cijene proizvoda na rafovima i kasi, nepoštovanje odluke o radnom vremenu, naplatu provizije prilikom podizanja novca u banci, buku, pijane prodavce i šverc.

 

Kampanju Budi odgovoran krajem decembra 2013. godine pokrenuli su Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori s ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbu protiv sive ekonomije.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Građanima su ostavljene na raspolaganje tri opcije da prijave uočene nepravilnosti, putem mobilne aplikacije Budi odgovoran, web sajtawww.budiodgovoran.me i kol centara Poreske uprave (PU) na broj 19707 ili Uprave za inspekcijske poslove 080 555 555.

2 Komentari

  1. Ne znam gdje je prodavnica Kalimero, ali je ocito da je vecu kaznu platila nego mnogi veci objekti, koji su nedodirljivi.. ne vidim smisao ovakvim akcijama ako se i dalje selektivno kaznjava.. i to uglavnom sitne ribe.

Ostavite komentar