Poreski dug, nedostatak ribarskih luka, preskupo gorivo, stari problemi ribara

Poreski dug, nedostatak ribarskih luka, preskupo gorivo, stari problemi ribara

940
0
Podijeli

images_slike_razno_more_rjČlanovi novoosnovanog Nacionalnog udruženja proizvođača ribe, Marko Kise i Dalibor Pavićević, ukazali su novom potpredsjedniku Vlade. Miloradu Vujoviću, na najveće probleme: poreski dug, nedostatak ribarskih luka i visoke cijene, prenosi CdM.

Oni postoje već duži niz godina, a do sada nijesu naišli na otvorenost institucija da im ukažu pomoć. Kise i Pavićević su upozorili i na odsustvo inspekcijskih službi da kontroliše nelegalan ulov ribe.

Picerija i restoran

Jer, malo je inspektora, kao i plovila za inspekcijsku službu. Oni insistiraju da njihov status i obaveze prema državi budu regulisane kao poljoprivrednim proizvođačima.

Potpredsjednik Vujović je iskazao spremnost da predstavnicima Nacionalnog udruženja proizvođača ribe Crne Gore, omogući sastanak sa budućim ministrom poljoprivrede, te da se o problemima poreskog duga po osnovu neuplaćenih poreza i doprinosa i cijenama goriva konsultuje sa ministrom finansija Raškom Konjevićem, nakon čega će potpredsjednik Vujović pratiti tok rješavanja njihovih problema.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code