PORODICA JAUKOVIĆ: «MOŽE LI PEROVIĆ MIRNO DA SPAVA?«

PORODICA JAUKOVIĆ: «MOŽE LI PEROVIĆ MIRNO DA SPAVA?«

73
0
Podijeli

slavko perovicPorodica pokojnog Božidara Jaukovića, policajca iz Herceg Novog ko ji se ubio 12. marta, saopštila je da je zgrožena kvalifikacijama i monstruoznim optužbama koje je, kako navode, Slavko Perović na račun Jaukovića iznosio u javnosti, i nazvala Perovića oličenjem “ljudske deponije”, piše Pobjeda.
Podsjećamo da je Jauković 4. marta bio osuđen na godinu i po zatvora, zbog kršenja uslovne slobode i napada na nekadašnjeg lidera Liberalnog saveza Slavka Perovića u junu prošle godine. Perović je nakon izricanja presude, u izjavi novinarima, tvrdio da je Jauković bio poslat da ga ubije i da je to bio jedan u nizu pokušaja atentata na njega. Kako se navodi u saopštenju dostavljenom Pobjedi, porodica Jauković između ostalog, Perovića naziva oličenjem „ljudske deponije”. “Da nije takav pitali bi ga da li može mirno da spava. Ako je i najmanji trzaj ljudskosti i bio u njemu umro je onog trena kad je došao u dodir s prezimenom Jauković. Želimo da kažemo građanima Crne Gore da porodica Jauković nije uzela novac, niti bilo kome roditelja, sina, brata, muža… Zbog mnogo poraza i kompleksa izgrađenih nad prezimenom Đukanović, koje u njemu izaziva mržnju i paranoju, Perović koristi svoje pristalice kojima manipuliše radi sopstvenih interesa”, navodi se u reagovanju porodice Jauković.
U saopštenju se kaže da se njihova porodica kroz vjekove borila za prave crnogorske vrijednosti, čast, poštenje, čojstvo i junaštvo.
Porodica je zatražila odgovor i od, kako kažu, onih u koje je Perović upirao prstom i isticao da je Jauković njihov pion.
“Želimo odgovor od premijera Đukanovića i gospodina Aca Đukanovića na pitanje zašto sve ovo vrijeme napada na našeg Božidara i tvrdnji da je on njihov „plaćeni ubica” nijesu demantovali ovakve monstruozne izjave Slavka Perovića, Janka Vučinića i Vanje Ćalović. Hvala bogu što nas niko nije kupio i začeo strah u nama, pa nam je dostojanstvo nahranjeno ljudskom, svijetlom i bistrom sadržinom daju snagu i moć. Bićemo ponosni na lik i djelo Božidara Jaukovića”, navodi se, između ostalog u saopštenju porodice.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code