Početna Društvo Porodica Mitrović iseljena iz stana bez zahtjeva za iseljenje?!

Porodica Mitrović iseljena iz stana bez zahtjeva za iseljenje?!

6

Advokat Boris Bodiroga saopštava da su Službenici Opštine Herceg Novi juče nezakonito iselili porodicu Miladina Mitrovića dok se on nalazio na liječenju u bolnici Risan, o čemu je nadležna služba bila obavještena. Uprkos tome, službenici su obili vrata strana i promijenili bravu, a sve pokretne stvari u stanu su vlasništvo, Mitrovića i njegove porodice.

– Posebno ističemo da je iseljenje izvršeno u istom onom upravnom postupku koji je pokrenut po zahjtevu Miladina Mitrovića 2014.godine i u kojem je isti uveden u posjed stana u junu 2016.godine. Zahtjev protivne strane Nenada Nikolića za iseljenje Miladina Mitrovića nikada nije poništen niti postoji u pisanoj formi takav podnesak, što je nezapamćen slučaj da se jedno lice iseli u postupku koje je sam pokrenuo za useljenje u svoj stan – navodi Bodiroga.

Picerija i restoran

Dodaje da je Mitrovć invladino lice sa, dva pretrpljena moždana udara, težak šećerni bolesnik-dijabetičar, sa dijagnozom Kronove bolesti, sa izdazitom hipertenzijom, osoba koja je operisala tumor na sinusima, što je sve više puta dokumentovano prilagao.

– To sve nije bilo dovoljno za službenika opštine Herceg Novi, da iseljenje odlože do zdravstvenog oporavka. Nasilje nad porodicom Mitrović, nezapamćeno je, jer je ova porodica izložena konstantnom progonu i teroru, iako je u toku 2008.godine, uspjela u parničnom postupku, vođenom pred Osnovnim sudom u Herceg Novom – ističe Bodiroga najavljujući krivične prijave, radi zloupotrebe službenog položaja i prinudnog iseljenja.

Mitrović će nastaviti, kako dodaje, svoju bitku i ne odustaje od zaštite svojinskih prava na stanu koji je pošteno i savjesno zaradio i kupio prije skoro 40 godina.

Sekeretarijat: Mitrović aktivno učestvovao u upravnom postpku

Rješenje o iseljenju Miladina Mitrovića, donijeto je nakon sprovedenog postupka pred Sekretarijatom za komunalne djelatnosti, ekologiju i energetsku efikasnost Opštine Herceg Novi – navode u reagovanju iz tog resora.

– U tom postupku su kao stranke učestvovali Miladin Mitrović i Nenad Nikolić. Postupak za iseljenje Mitrovića pokrenut je po predlogu Nenada Nikolića od 11.11.2016. godine. Nakon sprovedene procedure, a uvidom u List nepokretnosti Uprave za nekretnine PJ Herceg Novi, koji predstavlja javnu ispravu i čija vjerodostojnost se pretpostavlja, utvrđeno je da je predlagač iseljenja Nenad Nikolić upisan kao vlasnik predmetnog stana, sa obimom prava 1/1. Ova svojinsko – pravna situacija nije promijenjena ni danas, nakon sprovedenog postupka iseljenja – saopštavaju iz Sekretarijata.

Rješenje o iseljenju donijeto je 7.02.2018. godine. Protiv tog rješenja Mitrović je posredstvom advokata Bodiroga Borisa iz Herceg Novog izjavio žalbu, koja je odbijena rješenjem Glavnog administratora Opštine Herceg Novi broj 02-10-060-65/2018 od 19.03.2018. godine. Od tog momenta je rješenje o iseljenju postalo konačno i izvršno, objašnjavaju dalje.

– Od trenutka kada je navedeno rješenje shodno Zakonu o opštem upravnom postupku, postalo konačno i izvršno, prošlo je više od godinu, što znači da je u proteklom periodu Miladin Mitrović imao vremena i mogućnosti da se sam iseli, a što je prema konačnom rješenju nadležnog organa bila i njegova obaveza. Više puta je bilo zakazano prinudno izvršenje, koje je odlagano iz procesnih razloga, a po zahtjevima punomoćnika Miladina. Mitrovića.

Važno je napomenuti i to da, nakon što je rješenje o iseljenju postalo izvršno, Mitrović se preko svog advokata, u dva navrata obraćao Upravnom sudu Crne Gore, sa zahtjevom za odlaganje izvršenja, ali oba puta Upravni sud je njegov zahtjev odbio kao neosnovan, što, takođe, jasno upućuje na nespornu izvršnost rješenja o iseljenju.

S obzirom na navedeno, jasno je da je Mitrović Miladin aktivno učestvovao u upravnom postupku koji je prethodio donošenju konačnog i izvršnog rješenja o iseljenju, kao i u samom postupku izvršenja rješenja, pa su neosnovani navodi njegovog punomoćnika da taj isti postupak u kojem je učestvovao nikada nije ni pokrenut – navodi se u saopštenju i dodaje da se Opština Herceg Novi neće dalje upuštati u medijsko polemisanje u ovoj upravnoj stvari, s obzirom da za to postoje propisane procedure i nadležne institucije.

6 Komentari

  1. Porodica Mitrovic ima presudu u svoju korist. I to pravosnaznu! Sluzbenici katastra su ga odbili za upis a sve zbog toga sto nam posteni katastar i pravnici njihovi sve rade za pare kao da je Privatno Preduzece Katastarska evidencija. Covjek ima presudu o tome ni Bodiroga nista ne kaze. A sve placa Nenad Nikolic.

  2. Naslov vam ne korespondira sa tekstom. Jeste li uopste procitali tekst, ili se ga naslovili prije citanja? Ne budite navijacki amateri, Radio Jadranu to nije svojstveno.

    Sto se Bodiroge tice, taj je i sam ucestvovao i kreacijma odredjenih sekretarijata koja su svojim rjesenjima omogucavala sve i svasta njegovim klijentima. Znas dobro o cemu pricam Bole dragi. Takodje Bole, otkad advokati salju medijima saopstenja? Imas struku, drzi se nje.

    Neki prate tvoj rad, i ugradjivanje.

    47
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code