Porto Montenegro – ambasador ekološkog projekta “Seabin”

Porto Montenegro – ambasador ekološkog projekta “Seabin”

2
Podijeli

Marina za superjahte Porto Montenegro iz Tivta postala je dio globalnog projekta “Seabin”, novog revolucionarnog tehnološkog načina uklanjanja plutajućeg otpada, goriva i hemikalija u moru, čiji je cilj zaštita morskog biodiverziteta i održavanje ekoloških standarda morske vode.

Kako je saopšteno, marina Porto Montenegro je, kao nosilac dugogodišnjih inicijativa i djelovanja po najvisočijim ekološkim standardima u jahting uslugama, potpisivanjem memoranduma o saradnji, postala ambasador ovog projekta, odnosno akter u njegovim istraživačkim i edukativnim aspektima realizacije.

Picerija i restoran

Riječ je o globalnom pilot programu u kojem će učenici internacionalne škole Knightbridge sprovoditi monitornig morske vode i koristiti te informacije u svom praktičnom formalnom obrazovanju o negativnim posljedicama plastike i kontaminacije mora, kao i uticaja na okolinu.

– Marina Porto Montenegro može da bude, i jeste, uzor u ekološko-odgovornom poslovanju kada je jahting usluga u pitanju i idealan je partner za testiranje i razvijanje inovativnih tehnologija i programa našeg projekta – istakao je suosnivač i nosilac projekta “Seabin”, Peter Ceglinski.

Kao vodeća svjetska marina, Porto Montenegro radi po svim ekološkim imperativima u akvatorijumu tivatskog zaliva.

– Partnerstvo u “Seabin” projektu omogućiće nam implementaciju novih, izuzetno visokih standarda u metodama održavanja čistoće, čime postajemo dio ekoloških inicijativa najnovije generacije – istakao je direktor Marine, Tony Browne.

Osim posjedovanja sertifikata ISO 9001 i ISO 14001, koji se upravo odnose na sistem upravljanja kvalitetom, kao i sistem za zaštitu životne sredine, marina Porto Montenegro posjeduje i prestižnu nagradu 5 zlatnih sidara (najveću ocjenu koju dodjeljuje Britanska asocijacija marina), a čiji se standardi najvise odnose na sigurnost marina i zaštitu životne sredine.

2 Komentari

  1. Gospodine Seglinski i gospodine Browne,
    molim vas da na ovom istom portalu odgovorite na sledeća pitanja:
    1.Kada ćete očistiti dno u vašoj marini od sedimenta sa teškim metalima (opasni otrovi) jer je to obaveza koju ste preuzeli prilikom potpisivanja ugovora o kupovini Arsenala?
    2. Koliko ste uvozom palmi za vašu marinu doprnijeli i “uvozu” suralaša koji potamani sve palme po Tivtu i Boki Kotorskoj?
    3.Koliko je u vašoj marini mega jahtama stiglo invazivnih morskih organizama koji već dominiraju nad ovim našim bokeljskim i prijete da ih skroz potisnu?

Ostavite komentar

*

code