„PORTONOVI KONZORCIJUM“ IZ HERCEG NOVOG SPREMAN DA KONKURIŠE ZA GRADNJU KOMPLEKSA U...

„PORTONOVI KONZORCIJUM“ IZ HERCEG NOVOG SPREMAN DA KONKURIŠE ZA GRADNJU KOMPLEKSA U KUMBORU

214
0
Podijeli

Sve veće građevinske kompanije iz Herceg Novog, njih sedam, formirale su konzorcijum, kako bi odgovorno i stručno konkurisali kao izvođači radova na kompleksu Portonovi. Konzorcijum čine: “Krušo”, Dampe komerc, Nikas, “Radanović invest grup”, “Montenegro projekt”, “Gramon Tomašević” i „Boka tim”.

Snaga konzorcijuma je 700 inženjera, građevinskih radnika, kao i mehanizacija koja može da bude istovremeno angažovana na 25 do 30 hiljada kvadrata.
– Na ideju da osnujemo konzorcijum došli smo poslije rekonstrukcije vile „Lovćenka” u Meljinama za potrebe „Azmonta”. Moj partner Zoran Radanović iz firme „Radanović invest” i ja upoznali smo menadžment koji vodi projekat Portonovi. Sagledavši veličinu projekta shvatili smo da bi taj posao mogle da obave samo objedinjene građevinske firme iz Herceg Novog. Računali smo i da je „Azmont investments” društveno odgovorna kompanija i da će dati prednost lokalnoj građevinskoj operativi – kaže za Radio Jadran, vlasnik „Montenegro projekta”, Vladimir Milačić.
Naš sagovornik tvrdi da istovremeno žele da budu i zdrava konkurencija firmama iz Crne Gore i inostranstva, koje će se javiti na tendere za pojedine faze projekta u Kumboru. U novom konzorcijumu vjeruju najavama investitora da će prvenstvo imati domaće firme, pod uslovom, da kvalitetom, stručnošću kao i tržišnom cijenom to opravdaju i odgovore zahtjevima investitora.
Istovremeno, „Portonovi konzorcijum” ostvario je partnerstvo sa svim trgoviskim firmama u Herceg Novom, koje se bave prometom građevinskog materijla, koje će im biti podrška. Tu su lokalni snabdjevači: “Katunjanin”, “Val Gojković”, “Feroplet”, “Azzuro”, “Elamont”, “Baldo company” i „Coning”.
– Njihovi vlasnici su se obavezali da će ljudstvom i materijalima stati iza našeg konzorcijuma, koji je osnovan početkom godine. Lider u našoj grupi je „Krušo-niskogradnja” koji će ponuditi proizvodnju betona i pored činjenice da je investitor već formirao betonsku bazu. Okupili smo najjače građevinske kompanije iz Novog, ali smo otvoreni i za ostale – poručuje Milačić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code