Početna Ekonomija Portonovi luka i granični prelaz

Portonovi luka i granični prelaz

3

Rizort Portonovi u Kumboru, koji će biti otvoren 1. avgusta, dobio je “zeleno svjetlo” Vlade za otvaranje luke nautičkog turizma- marine Kumbor Portonovi, kapaciteta 238 vezova i istoimenog graničnog prelaza za međunarodni pomorski saobraćaj.

Vlada je dopunila Odluku o otvaranju graničnih prelaza za međunarodni pomorski, vazdušni i željeznički saobraćaj, kao i Odluke o određivanju luka prema namjeni i vrsti pomorskog saobraćaja.

Kompanija Azmont Investments ušla je na crnogorsko tržište 2012. godine i tada se ugovorom obavezala da će u rizort Portonovi uložiti 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova, kako su kazali iz kompanije, iznositi blizu milijardu eura.

3 Komentari

  1. Bolje je prije bilo , budi uspomene “komanda stana” ,svi smo tamo isli na kafu i pecali cipole! A ne znajuci istoriju sta je tamo bilo prije vojske i smeca ! To se pokusalo sakrit, ali jbga ,smeta nekima sto je to ponovo ugledalo je svjetlost dana! Isto je i u Porto Novi

  2. Kad smo prodali dio teritorije drugoj drzavi red je da im predamo i carine i sve sto ide uz to samo zato sto je neki potpisnik ovako stetnog ugovora dobio neku sicu u odnosu na stetu koju je ucinio drzavi i gradjanima Boke.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code