Početna Ekonomija Portonovi, Mamula i Montrose napreduju uprkos koroni

Portonovi, Mamula i Montrose napreduju uprkos koroni

7

Većina prioritetnih projekata iz turizma i pored ograničenja izazvanih pandemijom Covid19 virusa, u periodu januar – jun realizuju se u skladu sa obavezama iz ugovora i Investicionih programa, sa manjim odstupanjima u dinamici realizacije planiranih aktivnosti. To se navodi u Informaciji o aktivnostima na realizaciji dvanaest prioritetnih projekata iz oblasti turizma za ovaj period, koji je usvojila Vlada.

Stambeni dio Portonovog u kompleksu marine pri kraju

Kompanija Azmont investments završila je izgradnju marine kapaciteta 238 vezova, dok su građevinski radovi na stambenom dijelu objekata u sklopu kompleksa marine u posljednjoj fazi izgradnje. Izgradnja hotela „One & Only” je u završnoj fazi, a investitor je najavio da će hotel biti otvoren u četvrtom kvartalu 2020. godine.

Hotel će raspolagati sa 113 smještajnih jedinica i 10 brendiranih vila. U izvještajnom periodu, broj angažovanih radnika u kompanijama investitora je 175, dok na gradilištima u okviru rizorta bude angažovano i do 1500 radnika. Procentualno izraženo, od ukupnog broja zaposlenih na projektu 30% je crnogorskih državljana, a 70% stranih državljana.

Ukupan iznos uloženih sredstava u realizaciju projekta je 614 miliona eura.

Pripreme za podvodni elektro kabl od Arze do Mamule

Na Mamuli se izvode konzervatorski radovi, postavljanje vodovodnih i elektro instalacija u dijelovima tvrđave, kao i betonsko-armirački radovi.. Opštini Herceg Novi 5. Juna dostavljen je revidovani projekat za postavljanje odnosno izgradnju lokalnog objekta od opšteg interesa – 10kV kablovskog voda od TS 35/10kV Klinci do Arze na Luštici, radi izgradnje i građevinske dozvole. Projektna dokumentacija za postavljanje podvodnog kabla za napajanje električnom energijom, od rta Arza do ostrva Lastavica je pripremljena i dostavljena 12.06.2020. godine Ministarstvu održivog razvoja i turizma, a obrada je u toku.

Od početka realizacije investitor je u projekat uložio oko 8 miliona €, od čega od januara do juna ove godine 1.85 miliona. Investitor OHM Mamula Montenegro je uplatio godišnju fiksnu zakupninu za 2020. godinu u visini od 47.772 hiljada eura

Glavni projekat za I fazu rizorta Montrose u septembru

Za rizort Montrose – Ritz Carlton Montenegro na novskom dijelu Luštice, u toku je izrada glavnog projekta za I fazu, a plan je da bude gotov do kraja septembra 2020. Godine. Nakon toga će biti objavljen tender za izgradnju I faze, koja bi trebalo da obuhvati, između ostalog, izgradnju 120 hotelskih soba.

U toku je izgradnja pokazne vile, po standardima „Marriott-a“, prvog objekta iz okvira budućeg rizorta. Završen je idejni projekat za prvu fazu za sve objekte. Takođe, završen je glavni projekat za pokaznu vilu i glavni projekat pokaznih soba, kao i tender za izvođača radova za njihovu izgradnju.

Završen je i tender za projekt-menadžment i nadzor nad gradnjom ovih objekata. Trenutno je na projektu angažovano 120 lica, od kojih su 40 domaći, a 80 strani državljani.

U projekat je od početka realizacije uloženo 21,4 miliona eura, od čega u izvještajsnom periodu 4,4 miliona.

7 Komentari

 1. Mamula ne napreduje! Mamula je uniptena. Ta monte rose, projekat u master planu ne izgleda loše, al pregusto i ko zna šta će bit kad naprave.. Ne pistoji ni jedan jedini render kako će to izgledat iz novoga! Zašto se o tome šuti??

  Portonovi je dobar projekat

 2. Porto Novi najveci debakl ono sto je napravljeno. Nikakve koeisti za gradjanina Cg. Pranje pare drugi desni dio pripada Djukanovicu svake sedmice je skoro dolje. Usas

  9
  8
 3. A gradjani da , posto uniste ovaj turizam od kojeg zivimo , bice prinidjeni da budu robovi podgoricana, arapa i ostale svjetske oligarhije. Otjerati goste regiona , ugasiti male ugostiteljske objekte, apartmane itd i onda svi sobarice , cistacice bjelosvjetskom olosu. Jer nema Cedo i ostali radnika. Egipat , brazil i slicno. Spavaj i budi rob. Vec se vidi taj plan ovih dana gdje je dozvoljeno bogatim da udju bez karantina.
  Dobrodosli u robovlasnicko drustvo!

  25
  4
  • Mozda je bolje da je ostala kasarna u Kumboru sa 5-6 stotina vojnika koje su placali gradjani,to sto mi nemamo kadar ili necemo da radimo nije njihov problem!

   9
   6
  • Kako si ogorcen. Kad sa takvim stavovima dodjes na razgovor za posao, smatrajući da se podrazumijeva da ti treba da radis i da imas prednost u odnosu na druge, ja bih te kuci poslao, pa nastavi da kukas u svoja 4 zida.

   8
   4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code