Početna Ekonomija Portonovi otvoren za goste, angažovano skoro 800 radnika

Portonovi otvoren za goste, angažovano skoro 800 radnika

24

Nakon što je prije deset dana privremeno bilo zatvoreno gradilište Portonovog, zbog infekcije dvoje radnika Covidom 19, od ove sedmice u rizortu su skoro svi na radnim mjestima. Preventivno još 40 radnika je u samoizolaciji.

– Zaposleni u kancelarijama (170) vratili su se na posao, dok je oko 600 radnika angažovano na gradilištu koje je u potpunosti operativno. Timovi podizvođača su multinacionalni, a zaposleni dolaze iz Crne Gore, Srbije, Turske, Italije i svi žive i rade na projektu već neko vrijeme – potvrdila je Radiju Jadran menadžerka marketinga i komunikacija u Azmont investmentsu, Adrijana Husić.

Ona dodaje da ih raduje što je epidemiološka situacija na području Herceg Novog pod kontrolom i što zahvaljujući odgovornom ponašanju građana i zaposlenih u Portonovom uspijevaju održati broj slučajeva na niskom nivou ( trenutno 8).

– Od ovog broja pozitivnih slučajeva, dvoje su zaposleni kod naših podizvođača. Trenutno se oko 40 zaposlenih koji rade u kancelarijama i kod podizvođača preventivno nalazi u samoizolaciji. Svi se osjećaju dobro i nadamo se da će se uskoro potpuno oporaviti – ističe Husić.

Mjere prevencije

U Portonovom su fokusirani na prilagođavanje postojećih mjera, ali i uvođenje novih – kako za gradilište tako i kancelarije.

– Koraci koje preduzimamo usklađuju se sa odlukama i preporukama NKT-a i Instituta za javno zdravlje. Mjere koje sprovodimo podrazumijevaju dnevno mjerenje temperature, sredstva za dezinfekciju kao i maske i ostalu neophodnu opremu za individualnu zaštitu zaposlenih. Smanjena gustina radnika na istom radnom prostoru i poštovanje socijalne udaljenosti primjenjuje se u kancelarijama i na gradilištu – uvjerava Husić.

Nedavno je kompletno područje Portonovog, uključujući privatne i javne površine, dezinfikovano u redovnom i kontinuiranom postupku – dezinfekcija Perolom S koja ima trenutni učinak i uništava patogene na površini. Nakon toga urađena je i dezinfekcija nano-srebrom. Prema riječima Adrijane Husić to je standardni postupak koji obavljaju od početka pandemije.

Posjeta Portonovom slobodna, uskoro i novi sadržaji

Portonovi je otvoren za goste i posjetioce, uključujući vlasnike vezova u Marini od 10. juna kada je poslije prvog talasa epidimije ponovno otvoren Portonovi i svi poslovne prostori, poštujući mjere i preporuke NKT-a:

– Od 10. juna svakodnevno pratimo situaciju i predlažemo mjere i promjene ako je potrebno, a Portonovi je za sve ovo vrijeme bio otvoren. Mjere su se recimo odrazile na vrtić, čiji je rad zaustavljen, dok su sve ostale poslovnice – restorani i barovi, galerija i banka otvoreni. Rado smo izmjestili sve fizičke aktivnosti iz teretane na otvoreno, čime smo osigurali poštovanje zdravstvenih mjera, a našim članovima omogućili da uživaju i vježbaju na otvorenom, koristeći tako šetališta, parkove i dio oko plaže – naglašava Husiić.

U naredne dvije sedmice u Portonovom planiraju otvaranje novih poslovnih prostora i početak rada zakupaca, uključujući supermarket IDEA, Portonovi Beach Bar, kozmetički salon, tobacco store i još nekoliko njih.

Marina čeka jahte

Ipak, poslovanje D-Marin Portonovi s preko 230 vezova je upitno za ovu godinu, uprkos spremnosti za prihvat jahti i njihovih posada.

– Interes postoji, iako ne kao i u regularnim poslovnim uslovima. Trenutno je teško dati prognoze o sezoni i toku sezone, kao i postsezoni. U svakom slučaju, naši korisnici će u svakom trenutku biti sigurni i zaštićeni u našoj marini. Naši timovi su dobro edukovani i obučeni, spremni da da budu na usluzi korisnicima koje dolaze i nadamo se da će otvaranje granica i pojednostavljivanje putovanja ohrabriti ljude da se vrate onome što znamo kao ‘’normalan život”- naglašava naša sagovornica.

U očekivanju bolje prodaje stanova i vila

Kako se situacija mijenja i sve više zemalja izlaze iz COVID-19 karantina otvaraju se prilike za više aktivnosti na globalnom tržištu, a kako je sa prodjom stanova, vila i aprtmana u Portonovom:

– Međunarodni investitori, koji su značajan činilac potražnje na mnogim svjetskim tržištima nekretnina, sada sve više traže prilike za investiranje, kako u regionu tako i širom svijeta. Vjerujemo da nas u narednom periodu očekuje uvećana potražnja u ovom smislu, a uz dodatnu podršku koja će se očekivati kroz niske kamatne stope, oscilacije valuta i podsticaje u smislu povrata investicije. Mnogi investitori su u potrazi za stabilnošću i raznolikošću. To svakako možemo ponuditi ovdje u Crnoj Gori, i kroz Portonovi gdje se raspon cijena nekretnina kreće od 345.000 do 10 miliona eura – zaključuje Husić.

24 Komentari

 1. Sada je kasno da se kajete a vec prodato a i napravljen kumbor:)))
  Trebali ste na vrjeme se udruziti i tim stavom reagovati na kapijama gradilista u Kumboru’ a ne sada kao kukavice iza portala dobacivati!
  Mogo seje kumbor napraviti i bit vlasnistvo cg 1/1 sa npr da navedem s parama od aluminijumskoga kombinata…nazalost sad medenica i pop grade dodatne komplekse od bijele pa do kumbora..a katke i mica nas dobri cute dok lucic izdaje uvjerenja jahjajaja …’sve interes’
  Dobro onaj napisa u bosnu ‘tesko bogu s nama kakvi smo’
  Omladino vatajte Gassss sto dalje

 2. Znači,korisnije po građane Herceg Novog bi bilo da je otvorena jadna fabrika ribljih konzervi. Bar 50 radnika je moglo da rade cijelu godinu .

  17
  3
 3. MENE CUDI STA TAMO COVJEK MOZE DA VIDI. ASTRONOMSKE CIJENE KUCE I DVORISTA.KOME JE TO POTREBNO AJD.PORED NASEG DIVNOG GRADA KOJI POSJEDUJE KULTURNU BASTINU DA IDEMO U KUNBOR KOD KOGA GDJE STA.PLAZA IMA CITAVA RIVJERA I TO ATRAKTIVNIH A NE DA IDEMO U KUMBOR KOJI SMO PRODALI.KAKO SU ZAPOSLILI NOVLJANE STO JE BILO PRIVILEGIJA ONI KUPE ZBRDA S DOLA .NE ZANIMAJU ME.TO JE ZA NAS TUDJE.

  16
  10
 4. Otpustali su u vrijeme korone prva tri mjeseca kad je zakonski bilo zabranjeno svima da odpustaju, a sad kao 800 zaposlenih. Ovih 170 radi na prodaji nekretnina i vezova, nema tu turizma nego For Sale. Koga kod znam je otpusten odatle.

  21
  3
 5. Bit ce kraljevska usluga 800 na jedno, to ti je elitni turizam, po principu jedan dolar za sve, svi dolari za jednog. Pusta fantazija, fikcija, bit ce bolje neko vice na istoku je stara pica, na zapadu nista novo.
  Kad korona prodje za koju godinu, noda cemo vidjet gdje smo danas grijesili, pa kad vidimo gdje je greska, opet cemo je napravit da se uvijerimo, u svakom slucaju zelena grana kojoj sad tezimo, tad ce se osusit.

  11
  3
 6. Sve sto ova Husicka prica je laž. Samo žele da opravdaju plate koje su 3000-4000 evra pa i vise. Firma u kojoj vlada nepotizam, poltronstvo i lazni moral. Nikakvih ljudskih i moralnih vrijednosti niko od njih nema, pocevsi od ove Husicke, preko gospodina Milića do direktora Rašada Alijeva.

  35
  3
 7. Nazalost, ispostavi se da sta sam ovde napisao nedavno odvija se brzo. Ima ih dosta koju su zarazeni u Porto Novom, i cujem da cu svih opet morati ponovo na testiranje, a sto? a zato sto su pre dve nedelje uradili samo onih brzi test Elisa, koj ce uvjek pokaze da ste negativni. Sa tim da svih ti radnici su se slobodno setali po gradu, pilui svugde kafu itd zadnji dve nedelje! Taj test nije pouzdan ali su hteli sto pre da se nastavi sa rabotom! To je taj isti test, kojih neki pametnjakovici mole Bosance da urade i da dodju ovde da siru virus! Sve u svemu, u gradu ce veoma uskoro biti Hoas!

  42
  22
 8. Pitam se sto bi ovi zloslutnici i ocajnicobod komentatora radili da nemajubdrustvene mreze i portale da ocajavaju, hule, prijete….a tek da dobiju koronu?

  22
  9
 9. Prvo provjerite pa onda pisite ja sam elektricar radim tamo i jos nismo poceli sa radom i ko zna kad cemo kao i drugi. 36 radnika stranaca ima koronu..

  35
  12
  • …e druže kako mlatiš, radim i ja tamo..jedan sam od mnogobrojno testiranih- pa ne hvalim ih ali zašto ovakve nebuloze pišeš? Ne radiš jer vas je previše a nema gosti!
   Ali kakav si ti izgleda ništa ne radiš i kad si tamo!

   17
   9
   • Ne radim zato sto ima zarazenih od prvog dana kad se zatvirilo i niko se od nas jos nije vratio cijela ekipa. A to ko radi tamo znas i sam ako radis tu.

    12
    1
    • ..pa onda nisi električar PortoNovog ..možda radnik nekog od podizvođača!!!Nemoj da ti ih imenujem a oni rade? Pa đe ti onda osta sa ovom notornom neistinim? 36…hahahhah

 10. “Trenutno se oko 40 zaposlenih koji rade u kancelarijama i kod podizvođača preventivno nalazi u samoizolaciji. Svi se osjećaju dobro i nadamo se da će se uskoro potpuno oporaviti – ističe Husić.”
  Od čega treba da se oporave ovih 40 u samoizolaciji???

  45
  7
 11. Sve prazno, prosli vikend je jedino imalo nesto ljudi u lokalu u kom je neko sa gitarom nastupao. I drugo nigdje nikoga. Mjesto je zaista vrhunsko ali nazalost ne moze domace celjade da tamo izlazi jer je skupo za nase mizerne plate!

  46
  7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code