Početna Društvo Poruka zakupcima iz Morskog dobra: Ne treba da brinete zbog naše efikasnosti

Poruka zakupcima iz Morskog dobra: Ne treba da brinete zbog naše efikasnosti

5

Iz JP za upravljanje morskim dobrom reagovali su na sastanak predstavnika Opštine Herceg Novi i zakupaca u zoni morskog dobra, na kome su oni izrazili zabrinutost zbog poošternih procedura u pribavljanju dokumentacije, te bojazni da će to uticati na kasnu pripremu kupališta za sezonu.

– Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ulaže značajna sredstva u pripremu ljetnje turističke sezone u Herceg Novom. Od ove godine JP za upravljanje morskim dobrom će uplatiti Komunalno-stambenom preduzeću i preduzeću “Čistoća” 270.000 € za tekuće održavanje zone morskog dobra. Ovakav način direktonog plaćanja po ispostavljenim fakturama trebalo bi da obezbjedi bolji i efikasniji učinak preduzeća iz Herceg Novog – navode iz Morskog dobra.

Picerija i restoran

Podsjećaju da je JP za upravljanje morskim dobrom finansiralo preko 1.250.000 € rekonstrukciju Šetališta Pet Danica, koje je u prepoznatljivim mediteranaskom stilu dodatno uljepšalo najekskluzivniju zonu Herceg Novog i stvorilo preduslove za kvalitetniju turističku i ugostiteljsku ponudu.

– Ove godine je JP za upravljanje morskim dobrom planiralo 400.000 € za dodatne investicije, od čega 160.000 € za izgradnju pješačke staze od Rta Sv. Nedjelja do Bijele i 30.000 € za kompletnu sanaciju lokaliteta “Biljela vila” koja će biti namjenjena i za aktivnosti TO Herceg Novi – objašnjavaju iz JP za upravljanje morskim dobrom.

U okviru predsezonskih aktivnosti preduzeće takođe finansira nasipanje i prihranjivanje plaža u Herceg Novom. Sve to je, kako saopštavaju, pokazatelj da JP za upravljanje morskim dobrom svojim djelovanjem na području Herceg Novog itekako radi na stavranju uslova da iz sezone u sezonu ponuda Herceg Novog bude kvalitetnija.

– Iz Opštine Herceg Novi ne bi trebalo da budu zabrinuti zbog pooštrenih procedura u pribaljanju dokumentacije i dozvola za rad, jer tenderske komisije JP za upravljanje morskim dobrom efikasno sprovode procedure donošenja Odluka i očekivanja su da će do kraja aprila biti zaključeni Ugovori sa zakupcima, prioritetno za plaže u gradskim jezgrima. Od efikasnosti Glavnog gradskog arhiteke u Herceg Novom i Agancije za zaštitu prirode i životne sredine (gdje je potrebna dozvola) zavisiće brzina dobijanja odobrenja za rad zakupaca- saopštavaju na kraju iz Morskog dobra.

5 Komentari

 1. Cijelo ovo reagovanje ovog preduzeca ne odgovara na kljucno pitanje sa sastanka: zakupci, privremeni objekti? Dakle, potpuno suvisno saopstenje..

 2. Ono sta dobijamo je premalo u odnosu na ono sto isisate iz opstine..
  Zasto bi neko iz Budve upravljao nasim resursima?
  Svako neka bude gazda iza svojih vrata. Zar to nije bila politika ove vlasti 2006?

  13
  1
 3. Kako ste maliciozni. Milion puta je saopšteno da pola prihoda Morsko dobro vraća opštinama. Fifti fifti. Od one svoje polovine Morsko dobro ulaže u obalnu infrastrukturu u 6 primorskih opština. A polovinu su opštine dužne da ulože u održavanje zone morskog dobra. E pošto se pokazalo da Opštine pare koje im daje Morsko dobro “vrte” i ne daju na vrijeme komunalnim preduzećima sada će iz Morskog dobra lijepo direktno da uplaćuju na račun Čistoće i Komunalno stambenog u Herceg Novom. Ta cifra, lijepo piše je 270 hiljada eura. A planiralo je plus da investira 400 hiljada eura na hercegnovskoj rivijeri ove gpodine .Što tu nije jasno?

  12
  3
 4. Ovdje nedostaje samo jedan podatak: koliko para je iz Herceg-Novog uzelo Morsko dobro, prošle godine i ukupno do sada? Čisto da znamo o čemu pričamo.

  19
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code