Početna Društvo Posjeta i darovi CDPR za Dom starih u Petrovcu

Posjeta i darovi CDPR za Dom starih u Petrovcu

0

Članovi Crnogorskog društva za borbu protiv raka tokom blagih dana, od 25. decembra do 7.januara, posjetili su tradicionalno sa vrijednom donacijom Dom za stare u Petrovcu, kojeg vode časne sestre Franjevke.

Foto: CDPR

Tokom posjete upraviteljici samostana m- Benedikti uručili su grafike i crteže studenata Fakulteta likovnih umjetnosti (FLU) sa Cetinja – Odsjek za grafiku: Malike Tulebayeve, Helene Blagojević, Sare Petrović, Azre Mehonjić, Dragane Petković, Ane J. B., Juliane Bulatove, Lane Bulatović I studenata Dimitrija Zekića, Jasmina Kulićija, Jovana Tomovića, Matije Šoškića i Miloša Prodanovića.

Prostorije Doma sada krase crteži, koji čine prostor ljepšim i ugodnijim za boravak pacijentica i časnih sestara koje ih njeguju.

-Nadamo se da smo posjetom u ovim blagim prazničnim danima pokazali starim, nemoćnim i bolesnim koji su tu smješteni da nijesu napušteni i zaboravljeni, a sve zahvaljujući časnim sestrama koje ih nesebično i brižljivo drže u odlično opremljenom i urednom ambijentu Doma u prelijepom Petrovcu. Istovremeno smo poželjeli i stavljanje u funkciju novog Doma u nastupajućoj godini, jer takvih objekata u Crnoj Gori svakako nedostaje- ističe sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković.

Upraviteljica Samostana Sveti Vid i Doma za stare m. Benedikta , znajući za to, u ime svih časnih sestara i pacijentkinja Doma, toplo je zahvalila na posjeti, kao i donijetim darovima.

CDPR je iskoristilo prigodnu priliku da u okviru svojih skromnih mogućnosti pomogne ovu ustanovu koja se bavi zdravstveno – socijalnim radom. Istovremeno se nadaju da će to uspješno raditi i u budućnosti, koliko im to budu dozvoljavala ograničena sredstva i mogućnosti.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code