Posjeta opštinskog rukovodstva MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin: Prioritet sanacija puteva i izgradnja kanalizacionog...

Posjeta opštinskog rukovodstva MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin: Prioritet sanacija puteva i izgradnja kanalizacionog kolektora

11
Podijeli

U okviru novouvedene prakse obilaska mjesnih zajednica, predstavnici Opštine Herceg Novi na čelu sa predsjednikom Stevanom Katićem i potpredsjednicima, Danijelom Đurović i Milošem Konjevićem, posjetili su tokom jučerašnjeg dana mjesnu zajednicu koju čine naselja Sušćepan, Ratiševina i Trebesin.

U razgovoru sa predsjednikom i članovima savjeta MZ, kao i mještanima, definisali su ključne probleme i razgovarali o mogućnostima za njihovo rješavanje. Kako se moglo čuti, prioritet su sanacija puteva, redovnije vodosnabdijevanje i izgradnja kanalizacionog kolektora.

Picerija i restoran

Predsjednik Katić je kazao da se problemi u ovoj, ali i drugim mjesnim zajednicama, gomilaju godinama i biće potreban ozbiljan rad i finansijska sredstva da se stanje popravi. Kako je rekao, aktuelna lokalna uprava je usmjerena na veći broj manjih projekata koji su realno ostvarivi i na taj način će, korak po korak, doći do unapređenje uslova za život i rad Novljana. U tom dijelu, posebno je važna konstruktivna saradnja sa mjesnim zajednicama.

Katić je podsjetio da je u proteklih pet mjeseci na ovom području već učinjeni koraci radi poboljšanja putne mreže – završena je rekonstrukcija dijela puta od Ratiševine do Mojdeža, što je projekat vrijedan 500.000 eura, a urađena su i dva projekta sanacije lokalnih puteva ukupne vrijednosti oko 25.000 eura, te je tako po prvi put asfaltirana trasa do crkve u Ratiševini. Posebno raduje činjenica da su ove dvije trase puta urađene zahvaljujući odličnoj saradnji Opštine i mještana, koji su pokazali spremnost da doprinesu uređenju mjesta.

Jasno je da je prioritet za mještane ovog dijela grada sanacija putne mreže i izgradnja rezervoara manjeg kapaciteta radi poboljšanja snabdijevanja vodom tokom ljetnih mjeseci, zaključeno je na kraju posjete. S tim u vezi, lokalna uprava će u saradnji sa MZ definisati one projekte koji su realno ostvarivi u narednoj godini, kako bi se našli u Budžetu za 2018. godinu.

Posjeta MZ Sušćepan-Ratiševina-Trebesin dio je prakse obilazaka mjesnih zajednica radi evidentiranja stanja na terenu, direktnog kontakta sa mještanima i osluškivanja njihovih zahtjeva i potreba, koja će biti nastavljena i u narednom periodu.

11 Komentari

 1. Zbog čega je put za Trebesin prioritet kad je prije par godina zahvaljujući inostranim vlasnicima nepokretnosti u Trebesinu napravljen bolji put od onog Bar-Boljare??? Kome ovi iz Opštinskog Rukovodstva pituraju oči?

  9
  6
 2. Grad je imao lijepu sansu sa Duskom Krusom,ali nije bilo volje da se prihvati njegov nacin rada i vizionarstvo.Vecina projekata koje planirate ce ostati mrtvo slovo na papiru bez obzira ko je na vlasti.Razlog je los pristup, lose planiranje,nesaradnja i neiskustvo.Zelja za boljim zivotom u gradu ,investicijama i razvoju grada ne moze da se ostvari bez odredjenih sustinskih promjena.NJih Vam je nudio na tacni Dusan Radovic Kruso.Nudio je i saradnju svima ali nailazilo je na blokadu i napade i izmisljanja razne vrste u cilju kompromitacije vizija.Malo vise tolerancije i pomirenja dobro bi doslo za buducnost.

  9
  21
 3. Dzabe se setaju i traze medijsku paznju na svaki korak. Nek se uhvate posla. Kreni te sa popravkom infrastrukture kroz Suscepan,Ratisevinu,Trebjesin.
  Spojite dio puta od skretanja za Suscepan sa novim putem kroz Ratisevinu pa da vide ljudi da radite nesto a ne uzaludno slikavanje. Popravite put od skretnice za Suscepan do preljepe crkve na Suscepan. Daj da vidimo napredak a ne samo slike dje ste bili

  20
  10
 4. Svaka čast, vidi se da im je stalo i da se trude da bar pokušaju da nešto urade. A ako što i poprave od onoga što su vidjeli, još bolje.

  19
  14
  • Bas se trude… Šta su to uradila ili započeli za pola godine koliko su na vlasti?!? Samo se slikavaju i obećavaju i đe mogu hvale se rezultatima prošle vlasti… i odje pričaju oni završili putnu mrežu, a ona i početa i završena prije njih, nijesu mogli znakove postaviti i iscrtati bijelu liniju a ne oni da su investirali pola miliona. Sramno i bestidno!

   19
   13
 5. Sumnjiva mi je ova koalicija nesto u poslednje vrijeme nema Presjednika Skupstine Milosa kad je bio Radman bez njega se nije moglo nista desit.

  24
  4
 6. Kad će se rješiti stepenice na mojdeskom putu koje vise i ugrožavaju normalan saobracaj ????????
  SNP je to prije desetak godina htio da rješi ali preovladali visi interesi.
  A skale još vise
  Pa ako ste išli za Suscepam i Ratisevinu rekoh primjetiste ih.

  30
  6

Ostavite komentar

*

code