Posjeta tvrđavama Forte Mare i Kanli kula veća za 1,5 odsto

Posjeta tvrđavama Forte Mare i Kanli kula veća za 1,5 odsto

5
Podijeli

I ovog ljeta stare tvrđave Forte Mare i Kanli kula u Hreceg Novom privlačile su posjetioce, najčešće izletnike sa turističkih brodova iz Budve i Kotora, ali i hotelske goste iz Herceg Novog, Bijele, kao i Dubrovnika.

U JUK Hreceg fest bilježe da je od aprila do 1. septembra posjeta veća za 1,5 odsto, u odnosu na isti period prošle godine. Tvrđavu Forte Mare obišlo je 17.249 posjetilaca, a Kanli kulu 25.743.

Picerija i restoran

Bilo je organizovanih grupa i individualnih posjeta, kao i gratis karata za djecu i Novljane. Bioskopski program na tvrđavi Forte mare je bio dobro posjećen, kao i lani, uz po dvije projekcije na noć.

Lijepo vrijeme pogoduje i dalje obilascima, pa će najvjerovatnije tvrđave biti za razgledanje otvorene do novembra, sa novim radnim vremenom, od 9 do 19 časova. Ulaznice su i dalje 2 eura.

5 Komentari

  1. Dijelom tacan komentar, jednostavnije je nego što miislite, evo recimo umijesto toga da turiste koji dodju brodovima iz Budve na Skver saljemo uz ” siroke stepenice”, da prelaze put kod Rica kao krdo bizona, i da ih pojimo na Belavistu za povratak na brod, a pri tome niko nema pojma sto su bili ko ih je docekao i ko ih i kuda vodi, ukratko,mogu se jednostavno preusmijeriti setalistem do turistickog info biroa gdije dobijaju brošure, pravac muzej pa do kuce Iva Andrica, parka Leopolda Mandica (koji bi mogao imati barem dvojezican postament) a usput mogu vidijeti mnoštvo zaduzbina i i mijesta punih istorije i tako do Belaviste ,Forte Mare, Skver i onda kud koji mili moji…ovo je samo sazeto u kratkom, da ne pisem koliko ima usluga koje se mogu pruziti usput i da grad ima korist od toga.

Ostavite komentar

*

code