Početna Naslovna Posjeta u Herceg Novom bolja za 26%: Nastavljena gradnja rizorta Lazure Hotel&Marina

Posjeta u Herceg Novom bolja za 26%: Nastavljena gradnja rizorta Lazure Hotel&Marina

8

Iako je sezona davno završila u Herceg Novom, prvog decembarskog vikenda i u susret  praznicima, prema podacima lokalne TO, odmara još 1576 gostiju, ili 26% više nego lani. Najbrojniji su stranci, 1230 gostiju.

U domaćinstvima je više posjetilaca 975, a u hotelima 601. Većina hoteslkih zdanja je zatvorena, a među onima koji rade je i luksuzni Lazure Hotel&Marina u Meljinama.

Picerija i restoran

Osim gostiju koji su na konačištu, ovaj kompleks sa 5 zvjezdica postaje sve omiljenije mjesto Novljana, ali i posjetilaca iz drugih gradova.

I dok danas mnogi koriste lijepo vrijeme da uživaju u nekom od restorana i terasa rizorta Lazure, nedaleko se završava Spa centar, uređuje teren i počinje gradnja  depadansa. To je V, VI i VII faza  projekta, čiji je investitor  kompanija Imperio Holdings Limited d.o.o.

Spa centar  se prostire na  1710 kvadarata, imaće podzemni dio, prizemlje i sprat. Depadans će biti na površini od 17.000 kvadarata, imaće podzemni dio za garaže,  prizemlje i četiri sprata. Uređenje okoliša  je na preko 10 hiljada kvadrata.
Završetak radova planiran je iduće godine.

Tehničku dokumentaciju je izradila firma “Omorika Montenegro”, koja je izvođač radova. Ona je i do sada bila angažovana na izgradnji hotela i veoma kvalitetno obavila posao.

Strogo poštovanje konzervatorskih uslova je i dlaje velika obaveza i izazov, jer rizort se gradi na istorijskom lokalitetu, bivšem Lazaretu. Dio objekata je nastao u periodu Mletačke republike, oko 1730. godine. Kada je mletačka vlast napustila ove prostore, Austrougarska je objekat koristila u vojne svrhe, baš kao i kasnije dvije Jugoslavije.

8 Komentari

 1. Za sada jedina investicija,koja bi trebalo da sluzi za primjer svima.A “dnevnim kriticarima” nikada dovoljno.Vjerovatno su prezadovoljni svojim zivotom ….

 2. Bez obzira kako je dosao do imovine i sve ostalo moramo svi biti posteni i reci da stvarno covjek to pravi ljudski i ne stedi. Mnogi bi to zbrzali i sklepali da sto prije uzmu sto vise para sa sto manje ulozenog. Bice naljepsi kompleks u Herceg Novom kompletan od kamena i preljep.

  47
  1
  • Koji je lokalni put? Taj dio outa je uvjek u privatnom vlasnistvu, zao su i spojili donji dio puta na magistralu preko mosta. A out nije bio zatvoren tokom sezone za piesake, sad dok uzvode radove vjerovatno ce biti. Moje licno misljenje donji put barem tokom sezone treba potpuno zatvoriti, izuzetak ujutro i predvece dostavnim vozilima. Ovako citavo ljeto kolaps, nece niko ni na plazu da sidje ako nije autom ispred Barbija il povise plaze.

   17
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code