POSLIJE AZMONTA, TENDERSKU DOKUMENTACIJU ZA INSTITUT IGALO OTKUPILA LONDONSKA KOMPANIJA

POSLIJE AZMONTA, TENDERSKU DOKUMENTACIJU ZA INSTITUT IGALO OTKUPILA LONDONSKA KOMPANIJA

138
0
Podijeli

Tendersku dokumentaciju za dostavljanje ponude za Institut Dr Simo Milošević u Igalu otkupila je i londonska firma International Wellness limited group, o kojoj nema mnogo podataka na internetu, saznaju Vijesti.

Ponude za kupovinu 56,5 odsto državnih akcija mogu se dostavljati do 29. aprila. Zainteresovani za Institut, na četvrtom tenderu od 2008. godine, ne mogu ponuditi manje od deset miliona EUR za većinsko vlasništvo Instituta. Minimalna ulaganja u medicinsku opremu moraju biti 5 miliona eura, a najmanje 20 miliona u Institut.
Pravo učešća imaju oni koji posjeduju najmanje jedan rehabilitacioni centar ili hotel, odnosno hotelski kompleks ili pismo namjere. To podrazumijeva ugovor o upravljanju sa renomiranom kompanijom koja ima ekspertizu i upravlja minimum jednim centrom za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju. Hotel mora biti kapaciteta od najmanje 200 soba, sa pet zvjezdica i sa zdravstvenim, wellness, spa i relax sadržajima.
Obaveza je i da u posljednje tri poslovne godine ima ukupan prihod od najmanje 100 miliona.
Azerbejdžanska firma Azmont, koja gradi kompleks u Kumboru, otkupila je tendersku dokumentaciju za Institut , ali ne ispunjava osnovni uslov iz tendera – ne bavi se banjskim turizmom i medicinom. Ipak, njen izvršni direktor James Wilson najavio je u više navrata i da će tražiti partnera za dostavljanje kvalitetne i konkurentne ponude.
Mogući partneri Azmonta pominju se međunarodni wellness i spa brend Henri Chenot, poljski ogranak francuskog Vichy i švajcarska kompanija koja ima iskustva u banjskom liječenju.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code