POSLIJE MNOGO GODINA INSTITUT IGALO OSTVARIO DOBIT

POSLIJE MNOGO GODINA INSTITUT IGALO OSTVARIO DOBIT

134
0
Podijeli

Prema izvještaju o poslovanju objavljenom na sajtu Komisije za hartije od vrijednosti, Institut “Dr. Simo Milošević” prošlu godinu je završio u plusu 14 600 eura, za razliku od 2012. kada je ostvario gubitak od 439 hiljade eura. Ovaj kolektiv je posljednjih godina, uglavnom, poslovao s minusom.

Poslovni prihodi kompanije na kraju prošle godine su, porasli deset odsto na 10,9 miliona eura.
Poslovni rashodi Instituta porasli su 3,8 odsto na 10,27 miliona eura, od čega se na troškove zarada, naknada i ostale lične rashode odnosilo 5,4 miliona eura.
Ukupna aktiva kompanije na kraju prošle godine iznosila je oko 69,36 miliona eur, 0,9 odsto manje nego u uporednom periodu.
Neraspoređena dobit kompanije iznosi 997,86 hiljada eura.
Dugoročna rezervisanja i obaveze kompanije iznosile su 5,3 miliona eura, a kratkoročna 3,36 miliona eura. Odložene poreske obaveze iznose 233,66 hiljada eura.
Savjet za privatizaciju i kapitalne projekte raspisao je krajem januara četvrti tender za prodaju 56,48 odsto državnog kapitala u Institutu »Simo Milošević«, po početnoj cijeni od deset miliona eura.
Zainteresovani ponude mogu dostavljati do 29. aprila.
Institut Igalo napravio je značajna ulaganja uoči nove turističke sezone, koja je prilično neizvjesna zbog situacije na ruskom tržištu. Zbog toga ovdje očekuju dosta od učešća na sajmu u Sankt Peterburgu krajem nedjelje, kao i simpozijuma ljekara u tom gradu. Lani je u Institutu Igalo ostvareno oko 24 hiljade noćenja iz Rusije.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code