POSLIJE NESREĆE NA ”COSTA CONCORDIA” NE JENJAVA KRUZING

POSLIJE NESREĆE NA ”COSTA CONCORDIA” NE JENJAVA KRUZING

0
Podijeli

Costa-ConcordiaOd petka uveče kada je kruzer ”Costa Concordia’’ doživio nesreću, koja podsjeća na onu od  prije tačno 100 godina, na Titaniku, njegova i sudbina putnika ne prestaju da zaokupljaju javnost.

Na press konferenciji u sjedištu kompanije ”Costa Crociere’’ u Đenovi Pier Luigi Foschi, presjedavajući komapnije, saopštio je i  detalje nesreće.

Picerija i restoran

Državljanka Crne Gore iz Bara, Biljana Vučinić i njen suprug Miljan Ivanišević, koji su na sreću bez povreda preživjeli nesreću kruzera “Costa Concordia” doputovali su još sinoć  u Podgoricu a u barskoj agenciji “Allegra” za Radio Jadran kaže:

– Jako smo zadovoljni što je sve prošlo u najboljem redu i što smo im omogućili da bez dokumenata stignu u Crnu Goru. Uz pomoć naše Amabasade u Rimu obezbjedili smo im siguran povratak u zemlju iako nisu imali dokumenta – objašnjava direktor Mihailo Vukić. Na mogući očekivani pad intersovanja putnika za kuzing putovanja nakon nesreće Vukić kaže da mu je drago da su i pored svega Biljana i njen suprug ipak zadovoljni i da će opet putoviti.

– Zanimljivo je da je i na sam dan nesreće bilo poziva zainteresovanih za kruzing putovanja što na neki način demantuje i naša prvobitna razmišljanja da bi moglo biti manje zainteresovanih za kruzing putovanja. Čak mi se čini da će ih biti i više, jer će se sada poslije ove nesreće sve podići na još veći nivo bezbjednosti – smatra Vukić.

“Costa Conkordia” isplovila je u petak veče iz Savone na krstarenje Sredozemljem, s planiranim zaustavljanjem u Palermu, Kaljariju, Palma de Majorci, Barseloni i Marselju prije povratka u matičnu luku. Do nesreće je došlo u petak, 13. januara, u 20 sati, blizu toskanske obale, u vrijeme kada su putnici bili na večeri.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code