Početna Društvo POSLIJE OLUJNOG VIKENDA U BOKI I BUDVI – MIRNO

POSLIJE OLUJNOG VIKENDA U BOKI I BUDVI – MIRNO

0

lastavicaokKako su meteorolozi i najavljivali, vikend je protekao sa obilnim kišnim padavinama i jakim udarima južnog vjetra, međutim u novskoj opštini nije bilo većih problema a ni neke materijalne štete.
Iz Hidro-meteorloške stanice u Igalu za naš radio rekli su da je tokom vikenda, tačnije od petka veče do jutros palo oko 80 l/m2, a najjači udari vjetra bili su u subotu veče – oko 29 m/s.
Načelnik službe zaštite i spasavanja Branko Mitrović, nam je rekao da su imali samo jednu intervenciju tokom vikenda, tačnije u noći između subote i nedjelje, kada su uklanjali grane na putu u Baošićima.
“Drvo je palo usljed jakog vjetra, obuhvatilo dio magistrale, tako da su vatrogasci intervenisali, kako bi se sobraćaj dalje nesmetano odvijao”. Direktor JP Stambeno komunalno Boris Seferović kaže da ni njihova služba nije imala većih intervencija tokom vikenda s obzirom na obilnu kišu i jake udare vjetra.
“Imali smo tri manje, hitnije intervencije u Manastirskoj ulici i kod Dječijeg vrtića na Savini. A jutros smo vezivali grane begonije u centru grada koje su pale, mada to ne garantuje sigurnost, jer je potrebno podmlađivanje”.
Mitrović i Seferović tvrde i da nije bilo poziva nedavno postradalih stanovnika Sutorine i dijela Igala, te da je situacija danas mirna.
No, veliko nevrijeme proteklog vikenda zahvatilo je i kotorsku opštinu. Kako nam je rekao načelnik kotorske Službe zaštite i spasavanja Maksim Mandić, danas nisu intervenisali.
“Jedine intervencije imali smo u subotu veče. Zbog jakog južnog vjetra bilo je par polomljenih stabala. Izašli smo na teren sa nekoliko vatrogasaca i motornih pila. Nakon toga više nismo imali nijednu intervenciju, ali ni dojavu o poplavi ili sličnim nepogodama”.
U tivatskoj i budvanskoj opštini, situacija je uprkos vjetru i kiši, stabilna. Načelnik Službe zaštite iz Tivta, Risto Subotić nam je rekao da nisu imali nikakvih problema, ali i da je komunalna služba redovno na terenu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code