Poslije osam godina, Karići će graditi nakon sezone

Poslije osam godina, Karići će graditi nakon sezone

5158
13
Podijeli

Nema atraktivnije, a zapuštenije, lokacije na potezu od Igala do Meljina, do one kod tunela na Šetalištu Pet Danica. Na početak izgradnje stambeno porodične dvojne kuće, odnosno zgrade sa bazenom na ovoj lokaciji, ispod Gradskog muzeja Mirko Komnenović, čeka se osam godina. Posljednja najava gradnje bio je kraj januara, ali radovi su odloženi do okončanja glavne turističke sezone.

Sporna je trasa kojom će saobraćati teška mehanizacija. Šetalište je jedina opcija kojom će se materijal dovoziti do mjesta gdje srpski biznismeni, braća Karić planiraju izgradnju objekata na placu od 1818 m2 prostora, potvrdio je Radiju Jadran, advokat porodice Karić u Herceg Novom, Vukašin Vuko Šimrak:

Picerija i restoran

„Projekcija je sada da bi sve trebalo da krene 20. septembra. Sve je bilo spremno za početak radova, međutim, iz Opštine su sugerisali, što je i prihvaćeno, da se ne počinje sa radom, jer je prilaz isključivo Šetalištem Pet Danica. Ono bi bilo devastirano, a ne bi bilo vremena da se do početka sezone popravi. Sa druge strane, Karići su preuzeli obavezu da sve štete koje nastanu, otklone. Stoga je postignut dogovor da sve krene u drugoj polovini septembra“, kazao nam je Šimrak.

Podsjećamo, investitor, odnosno braća Karić, radove na placu od 1818 kvadrata kod tunela započeli su 2009. godine. U junu 2009. godine po nalogu inspektora zaštite prostora radovi su zaustavljeni, jer je prekoračeno odobrenje dobijeno od Opštine da mogu da se izvode samo pripremni radovi. Po nalogu inspekcije bila je zaustavljena i procedura izdavanja građevinske dozvole za navedene objekte dok investitor nije uradio glavni projekat sanacije terena.

Prema novoj građevinskoj tabli, početak radova bio je najavljen za decembar 2016., a završetak izgradnje do 2018.

Upravni spor sa porodicom Vukčević, koji je, pored ostalog, prouzrokovao višegodišnji prekid radova, okončan je sudskim poravnanjem, kazao je ranije Šimrak:

„Karići su uplatili, radi obezbjeđenja izvršenja sudskog poravnanja 70 hiljada eura na depozit Suda u Herceg Novom, radi sanacije terena na kojem je ranijim izvođenjem radova prouzrokovana šteta“, pojasnio je on.

13 Komentari

 1. Bravo Neđo, šta da kažem na ovo tebi i sličnima?!
  Ja, u prvoj polovini svoje 5-te decenije života, smatram da privređujem dosta, radim dosta, imam dovoljno za svoju djecu, porodicu i sebe(što mnogi, na žalost, nemaju) i ne tražim ništa od roditelja, nego naprotiv…Eto, koliko si u pravu i koliko griješiš, bar što se tiče ovih ličnih konstatacija.Nego, da smo zdravo, a tebi, svako dobro!Pozdrav.
  10  0
 2. ” Igalo” je potpuno u pravu. To sto ce Karic doc 7 dana da plakne noge ni Novi ni novljani nemaju nikakve koristi. Umjesto da je na ovakvim lokacijama uz more dozvoljeno graditi samo hotele ili hotele apart tipa bilo bi mnogo korisnije. Ovako nice jos jedan objekat ” zatvorenih skura”???!!
  20  1
 3. Za Igalo
  Tebe izgleda boli sto “Neko moze sve,a neko nista” i ti bi tu izmedju ostalog da “mozes sve” i da je tvoja lokacija zasadio izmedju ostalog ZELENILO ili sagradio DIJECIJI PARK hahhahaa daj care mrdni malo iz mijesta,pokreni se radi nesto stvaraj,ne mastaj dok ti roditelji guraju dzeparac!
  2  14
 4. Samo negativno !!!! – Zašto moji novljani,nikad nam nista nije po volji !!! I na Izborima ce te glasat front,demokrate ili snp samo da bi kontrirali,a ovi sto imaju jasan plan nam ne valjaju… ni za dje smo
  6  14
 5. Tako je, e upravo to, u pravu si!Graditi hotele, motele, puteve, mostove, privući turiste, dati i ponuditi im još više, pa svako ko iole želi dobra ovome gradu je svjestan toga.Ali ne praviti porodičnu kuću na onakvoj lokaciji!Što nisu uslovili investitora da napravi hotel, motel, dječje igralište, zasadi zelenilo…….
  16  1
 6. E pa vidiš, to i jeste problem, to takvo tvoje razmišljanje.Zato što se radi i gradi kako je koga volja, što se izdavaju ili ne izdavaju građ. dozvole kako je kome volja, što se ništa ne radi po zakonu, što neko može sve, a neko ništa…uostalom, šta nam ovaj čanak govori nego to…šta je mene briga ko šta gradi i đe i kako to radi, je’l?E pa nije baš tako.
  15  1
 7. Za -Igalo-
  Za pojedine koji samo gledaju “kakva je korist”…
  Korist je napredak, gradnja /planska/, putevi, mostovi, hoteli,turisti, investicije,zaposljavanje…
  Ili mozda da se ogradimo i camimo, a dno smo vec dotakli.
  Nekima je korist da sve stoji u vremenu i prostoru,
  “Pusti me stajat”…Dokle, dok ne odseli i ovo malo mladih sto nekako zivotare..
  5  14
 8. Treba kazati da ovakvih slučajeva u Hn-u ima preko 200 , dje su ljudima uzimali pare za gradjevinske dozvole a pritom ih nisu izdali ili su na čekanju i sporovima. Neko treba da odgovara za to… Ima da se oštete naplaćuju i to dobro !!!!!!!
  11  2
 9. Zasto bi ti ili bilo koji gradjanin MORAO imati interesa ad njihove gradnje?
  Da li je to ljubomora,ili frustracija ona standardna Novljanska dje Vam sve zivo smeta!?
  9  14

Ostavite komentar

*

code