POSLJEDICE CIKLONA SANIRANE, ALI MELJINAMA I DALJE PRIJETI POPLAVA

POSLJEDICE CIKLONA SANIRANE, ALI MELJINAMA I DALJE PRIJETI POPLAVA

200
0
Podijeli

Posljedice nevremena u Herceg Novom sanirane su, uglavnom, tokom noći, uz angažovanje svih komunalnih službi, a posla je bilo u čitavoj opštini.

U Meljinama zajedno radnici novskih preduzeća i turske kompanije ”Ćeltikćioglu’ ispumpavaju vodu iz zemljanih iskopa koji se nalaze ispred bazena, koji su sagrađeni za fabriku otpadnih voda u Nemiloj.
– Osim nekoliko postojećih pumpi dobili smo još 4 i velika količina vode mora se što prije ispumpati, jer u protivnom prijete poplave Meljinama.
Voda se iz tih iskopa ispumpavala sinoć i sigurno je ispumpano između 3.000 i 4.000 kubika vode, tako da je nivo sada niži od 2 m, a bio je tokom noći 4 m – kaže nam načelnik Službe spašavanja, Branko Mitrović.
Očekuju se da će ipak sve biti završeno tokom dana ako ne bude većih padavina. Dobili su uvjeravanja vlasnika gradilišta da će imati i pumpe većeg kapaciteta.
Kiša i olujni vjetar sa grmljavinom, koji je poharao Novi usljed ciklonskog udara, izazvao je poplave u dva stana u Meljinama i Igalu, kao i više prizemnih kuća u Skojevskoj ulici u Igalu gdje se izlio potok. Grom je udario i u blizini Kanli kule gdje je spalio dva čempresa, pa je jedan morao biti potpuno uklonjen, kao i u jedan auto u ulici I Bokeške brigade. Osim materijalne štete povrijeđenih, na svu sreću nije bilo.
U ulici Mića Vavića izlila se kanalizacija, a ogromne količine atmosferskih voda podizale su šahtove na magistrali i ulici Save Kovačevića, pa je nekoliko vozila oštećeno.
U Stambeno komunalnom jutros nam kažu da su upsjeli sve da saniraju, ali ne kriju nezadovoljstvo, kako rekoše ”maćehinskim odnosom” kompanije ”Crna Gora put” prema Herceg Novom.
– Održavanje magistrale u ovakvim situacijama bio bi njihov posao, ali se niko nije pojavio i sve su uradile gradske službe, što zaista nije u redu, jer inače održavamo put uz magistralu, zajedno sa ”Čistoćom”, a oni ubiraju sredstva od postavljenih bilborda duž magistralnog puta – kaže prilično ogorčeno, direktor Stambeno komunalnog Boris Seferović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code