POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA GRUPA NORVEŽANA U INSTITUTU IGALO

POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA GRUPA NORVEŽANA U INSTITUTU IGALO

316
0
Podijeli

institut rj1Dolaskom posljednje ovogodišnje grupe od 135 Norvežana narednih par dana Institut »Dr Simo Milošević« u Igalu biće maksimalno popunjen.
Među pristiglim norveškim pacijentima je i Venke Gjaver iz Tromsa, koja je u periodu od 1987. do 2002. godine obavljala dužnost glavne sestre norveškog programa.Od 2002. do danas Venke Gjaver, koja je i počasna građanka Herceg Novog, radi samostalno i dovodi grupe norveških seniora. Gospođa Gjaver primjećuje promjene na bolje kako u Crnoj Gori, tako i u Institutu.

– Najveći potencijal Instituta čini upravo izuzetno profesionalno medicinsko osoblje, sa ogromnim iskustvom u radu sa najrazličitijim pacijentima. Kao manji nedostatak izdvajam, s obzirom na svjetske trendove, nepostojanje luksuznog Spa&Wellnes Centra u okviru Instituta, koji bi gosti koristili pored redovnih terapija. Ipak, najveća smetnja je nesređeno šetalište u Igalu – priča za Radio Jadran, Venke Gjaver.
Na izgled Šetališta, inače, primjedbu ima i veći broja korisnika usluga Institua, kažu nam u menadžmentu.
venka gloverNa samom početku jeseni počela je i rekonstrukcija dijela krova Instituta, na površini od oko 600 kvadratnih metara. Završena je i prva faza projekta kojom je određeni broj soba pokriven WiFi signalom, tako da gosti, pored javnih prostora, mogu i u sobama koristiti usluge interneta. Planirani su i radovi na renoviranju vile „Galeb” koja bi od naredne godine trebalo da bude otvorena za posjetioce.
U prizemlju solitera preko puta I faze Instituta, u dječijoj igraonici „Akvarijum” od 12. oktobra počeće sa radom psihološko kreativne radionice za djecu školskog uzrasta, koje će voditi psihološkinja Aleksandra Kovačević. Stručno vođene radionice pomoći će da djeca budu emotivno zrela, podstaknuta na samopouzdanje i samopoštovanje, kao i da nauče nešto više o nenasilnoj komunikaciji. U radionicama, posebnu pažnju obraćaju na rad sa djecom sa iskustvom gubitka. S obzirom da su djeca ranije bila veoma zainteresovana za debatne klubove biće organizovani i ovog puta. Psihološko – kreativne radionice odvijaće se u 10 seansi, po cijeni od 50 eura.
Roditelji mogu prijaviti djecu i dobiti više informacija od psihološkinje Aleksandre Kovačević, svakim radnim danom od 8 do 9 i od 13 do 14 časova, putem telefona 031/658-864.
U Sportskom centru Instituta, podsjećamo, od 1.oktobra počinje sa radom skola košarke za djecu uzrasta od 7 do 11 godina. Školu će voditi košarkaški trener Dragan Prga, utorkom, subotom i nedeljom od 16 do 17 časova. Cijena škole košarke iznosi 20 eura mjesečno.

Picerija i restoran

 

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code