Početna Ekonomija Poslodavci kažnjeni s preko dva miliona eura zbog neizdavanja fiskalnog

Poslodavci kažnjeni s preko dva miliona eura zbog neizdavanja fiskalnog

11

Najveći broj nepravilnosti u okviru kampanje Budi odgovoran, pokrenute 2013. godine, evidentiran je u kategoriji neizdavanja fiskalnih računa po osnovu kojih su izrečene kazne od 2,09 miliona eura, saopšteno je iz Poreske uprave.

Foto: Ilustracija

Građani su u proteklih šest godina po tom osnovu podnijeli ukupno 8,57 hiljada prijava.

“U kategoriji rada na crno prijavljeno je 6,09 hiljada nepravilnosti, te su izrečene kazne u od 463,69 hiljada EUR. Građani su prijavili i dvije hiljade slučajeva kršenja potrošačkih prava, sa iznosom kazni od 166,47 hiljada EUR”, kazali su iz PU, a prenose Dnevne novine.

Oni su dodali da je prijavljeno i 368 nepravilnosti na kupalištima, na osnovu kojih je su izrečene novčane kazne od ukupno 51,98 hiljada EUR.

Predstavnici PU su saopštili da je tokom šestogodišnje realizacije kampanje obezbijeđena podrška građana u borbi protiv sive ekonomije.

“Na osnovu toga je evidentirano 17,04 hiljade prijava neregularnog poslovanja i izrečeni prekršajni nalozi u ukupnoj novčanoj vrijednosti od 2,78 miliona EUR. Kroz projekat su definisane tri vrste nepravilnosti i to neizdavanje fiskalnih računa, rad na crno i kršenje potrošačkih prava”, precizirali su u PU.

Osim PU, u realizaciju projektnih aktivnosti uključene su i uprave za inspekcijske poslove i za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, kao i Ministarstvo održivog razvoja i turizma.

11 Komentari

 1. Može li se neko sjetiti koja je ono bila godina kada su uvedene fiskalne kase?
  Sjećam se ljetnjeg dana kada sam od zgrade novske opštine do centra starog grada obišao sigurno dest kafića da bih popiio jutarnju kafu.
  SVI SU ŠTRAJKOVALI U ZNAK PROTESTA! Kafići su bili otvoreni ali nisu služili goste…
  Tek sam na Belavisti u kafani Amerika (bivši istoimeni hotel) uspio dobiti kafu… To je još uvijek bila držala “Boka”.
  Kasnije je tu zgradu za smiješan novac kupila neka Ruskinja…
  Tako je to u državi gdje je lopovluk najomiljeniji narodni sport…

  6
  1
 2. Pustite se kaznjavana i spijunuranja, obezbjedite narodu dobra i posteno placena radna mjesta , i sto vec neko napomenu proizvodnju, a ne samo tange-frange poslove iz kojih posrednici izvlace milione,a drzavi i narodu nista, mi u Novi ni bolnicu nemamo

  14
  4
 3. GOSPODO SVAKAKO DA SE POREZ MORA PLAĆATI, NEMATE POTREBE MOTIVISATI LJUDE DA PROKAZUJU PONEKAD I ZBOG LICNE NETRPELJIVOSTI PREDUZETNIKE.
  DRŽAVA MORA IMATI PRIHODE OD INDUSTRIJE PROIZVODNJE IZVOZA A NE ČEKATI DA BESPOSLEN I SUJETAN GRADJANIN PRIJAVI PREDUZETNIKA I TA KAZNA BUDE JEDAN AKO NE I OSNOVNI PRIHOD.
  BOJIM SE DA STE KRIVIM PUTEM KRENULI.
  UGUSITE LI I OVO MALO PRIVATNOG SEKTORA SLABO NAM SE PIŠE.

  21
  3
 4. Jos da pocnu da kaznjavaju i za ne vracanje kusura.Prodavnica na Petlji je rekorder po tom pitanju, 1, 2, 4, 5, 7 centi uopste ne vracaju.Silom prilika kupujem svaki dan kod njih ali prelaze sve granice bezobrazluka sa kusurom koji ama bas nikad ne vrate.Dolazi mi da ih prijavim.

  15
  4
 5. A ko ce biti odgovoran kada u IDEA marketu stoji odredjeni artikal npr redovna cjena 3.69€ a na plavu karticu je 1.99. I dodjes kuci vidis da ti je na kasi obracunata ona prva cifra… Trgovci deru kupce kao mlade majmune….

  22
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code