Poslodavci u Boki tražili 470, dobili da zaposle i obučavaju 242 visokoškolca

Poslodavci u Boki tražili 470, dobili da zaposle i obučavaju 242 visokoškolca

4
Podijeli

Nakon okončanog elektronskog uparivanja poslodavaca i prijavljenih visokoškolaca, ukupno 242 visokoškolca iz sve tri opštine Boke dobilo je priliku za devetomjesečnim stručnim osposobljavanjem, kazali su Radiju Jadran, u Birou rada Herceg Novi.

Od tog broja, najviše visokoškolaca osposobljavaće se u Herceg Novom – 113, zatim Kotoru 75 i Tivtu 54.

Picerija i restoran

Iz Biroa rada su podsjetili da su 72 poslodavca privatnog sektora iz Herceg Novom oglasila potrebu za 205 visokoškolaca, u Kotoru njih 57 oglasilo je potrebu za 153 visokoškolca, a u Tivtu su 42 poslodavca tražila 112 visokoškolaca.

Područje rada za koje je tražen najveći broj visokoškolaca su ekonomija i društvene djelatnosti.

Kako je saopšteno ranije iz Ministarstva prosvjete, u Crnoj Gori ukupno 2.969 osoba je dobilo mogućnost da se stručno osposobljava kod izabranog poslodavca, a 272 lica nije dobilo poslodavca.

Program stručnog osposobljavanja lica sa stečenim visokim obrazovanjem organizuje se šesti put za 2017/2018. godinu.

Pravo na stručno osposobljavanje imaju osobe sa stečenim visokim obrazovanjem koja nemaju radno iskustvo u određenom nivou obrazovanja i na evidenciji su Zavoda za zapošljavanje.

“Prema analizi koju je sprovelo Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Poreskom upravom, a koja se odnosi na četiri godine realizacije Programa, od 14.252 korisnika Programa 6.865 njih odnosno 48,16 odsto je nastavilo radni angažman”, saopštili su  iz Ministarstva.

Stručno osposobljavanje počinje 15. januara sljedeće godine i trajaće 9 mjeseci.

4 Komentari

 1. Građani Novoga svih uzrasta,vjera i partijskih pripadnisti,
  moramo dati sve od sebe da se odbrani bolnica.
  Ukoliko se popusti,onda znamo ka’ će Đekna umrijet.
  A mi slobodno možemo u izbjeglištvo.

 2. Ovim putem apelujem na zaposlene u Birou rada da porade na kulturi ophođenja, manirima i poslovnom ponašanju (ipak na neki način predstavljaju državu) i da se suzdrže vibera i facebooka u toku svog radnog vremena. Namrštenost i nezainteresovanost da zamjene prijatnošću i susretljivošću.

  28
  1
 3. Poštovani

  Pogledajte sad kako ima posla, i kako su potrebni ljudi sa fakultetom. Gotovo 500 upražnjenih radnih pozicija. Naravno, kad ih ti isti poslodavci nijesu u obavezi i platiti, a dobiju gratis radnu snagu. Čudo ne traže još toliko..

  Praštajte

  29

Ostavite komentar

*

code