Početna Kultura Poslušajte peti singl bokeljskog benda “Light under the black mountain”

Poslušajte peti singl bokeljskog benda “Light under the black mountain”

1

Bokeljski bluz rock sastav “Light under the black mountain” u 2020. godinu ulazi sa petim singlom sa predstojećeg albuma prvijenca, “Smells like home”, objavljenim na zvaničnom You Tube kanalu benda.

Nakon kraće ljetnje pauze Light under the black mountain nastoji da pred novogodišnje nastupe vjerne poštovaoce kvalitetnog zvuka obraduje još jednom autorskom numerom. Tekst i muziku za pjesmu “Smells like home” napisali su Zoran Mučalica i osnivač i gitarista benda Kristijan Đuranović.

Pjesma je kao i ostale sa albuma prvijenca snimljena u podgoričkom M Sound studiju Mihaila Mihe Radonjića, koji je uradio i mix, dok se za YouTube animaciju i ovaj put pobrinuo Zorislav Knežević Zock.

– U 2020. godinu bend ulazi sa dva nastupa, 31. decembra na dočeku Nove godine u Igalu sa Nevernim bebama i 1. januara u Kotoru sa Hladnim pivom i Bajagom i instruktorima – najavljuju iz benda.

Ovaj bluz rok sastav postoji već četiri godine i čine ga osnivač i gitarista, Kristijan Đuranović iz Kotora, Danijel Petkovski koji svira usnu harmoniku, basista Petar Šuković iz Budve, kao i tri Novljanina, vokal Branko Rajačić, bubnjar Željko Samardžić i gitarista Radovan Čeprnić.

Sastav je učestvovao na brojnim regionalnim festivalima, među kojima su Lake fest u Nikšiću, Split blues festival, Thrill blues festival, North city jazz fest u Kosovskoj Mitrovici… U Crnoj Gori su, takođe, često dio raznih manifestacija i rado viđen i slušan bend dobrog i kvalitetnog zvuka.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code