Postanite i vi vodič za posmatranje ptica: Treninzi na Orjenu i Solilima

Postanite i vi vodič za posmatranje ptica: Treninzi na Orjenu i Solilima

1155
1
Podijeli

Rok Rozman
Rok Rozman

Treninzi za vodiče ptica, čiji je cilj upoznavanje sa osnovama ornitologije i posmatranja ptica, kao i principima terenskog rada, biće održani početkom septembra na Orjenu i tivatskim Solilima.
Treninge “Uvod u posmatranje ptica” organizuju Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP), Ekološko društvo Boke kotorske i Opština Tivat, u saradnji sa partnerskim organizacijama Opštinom Baška voda, Hrvatskim institutom za održivi razvoj i udruženjem BIOM.
Jedan od glavnih predavača na treningu biće Rok Rozman, slovenački olimpijac u kajakingu, borac za prirodu, biolog i pasionirani ljubitelj ptica. Rozman je jedan od pokretača velike kajakaška turneje za očuvanje balkanskih rijeka „Balkan rivers tour“ koja je u aprilu ove godine posjetila Crnu Goru kako bi upozorila na štetne planirane projekte izgradnje hidroelektrana na rijeci Morači.
CZIP je pozvao zainteresovane turističke i planinarske vodiče, kao i ljubitelje prirode koji bi željeli da postanu obučeni vodiči za posmatranje ptica, da učestvuju na treningu.
Iz CZIP-a su precizirali da će trening na Orjenu biti održan od 5. do 7. septembra, a na tivatskim Solilima od 7. do 9. septembra.
Oba događaja su organizovana u okviru IPA prekograničnog projekta “Posmatranje ptica i ekoturizam na južnom Jadranu” , koji finansira Evropska unija u okviru Prekograničnog programa Hrvatska – Crna Gora. Cilj je unapređenje turističke ponude regiona Boke kotorske i Dubrovačko-neretvanske županije zasnovane na posmatranju ptica.
Prevoz, hrana i smještaj su obezbjeđeni. Broj mjesta za učešće je ograničen, a svi zainteresovani se mogu prijaviti putem mejla marija.stanisic@czip.me, ili putem telefona 020 272 051, najkasnije do 1. septembra.

1 komentar

  1. Nevjerovatno koliko programe EU prilagođavate sebi.Orijen prije svega traži institucionalnu zaštitu,a ne gradnju za privatni interes i špag.”Ornitolozi” koji dolaze iz zemlje EU Italije a koje vode naši lovočuvari su posmatrači mrtvih ptica i štetočine prve vrste.
    1    0

Ostavite komentar

*

code