Početna Društvo POSTAVLJA SE BINA ZA „SUNČANE SKALE“

POSTAVLJA SE BINA ZA „SUNČANE SKALE“

0

suncane_skale_binaNajznačajnija muzičko zabavna manifestacija Herceg Novog „Sunčane skale“ podgrijava atmosferu u gradu pod Orjenom. Na gradskom tgu, podno tore, koji je „lična karta“ i glavni motiv svih razglednica Novog, uskoro će biti i raspjevani region. Postavljanje bine, koje je počelo jutros, za „veliki spektakl, najveći poslije Olimpijade“ kako kaže direktor festivala Slobodan Bučevac, ometa ne samo lokalne stanare, već i uobičajene aktivnosti koje se odvijaju na Trgu Nikole Đurkovića.

Zato su reakcije mještana i turista oko mjesta održavanja festivala godinama oprečne. Jedni žele da se festival „vrati“ na Kanli kulu i žestoki su protivnici njegovog održavanja na glavnom gradskom trgu, drugi poručuju da jeste da je „tjesno“, ali Trg je i jeftinije mjesto i prepoznatljiva slika Novog, za cio svijet.

Kritičarima sadašnjeg mjesta održavanja Skala pridružili su se i iz NVO „Ekolozi Boke Kotorske“. Tvrde da su „lokalne vlasti obećavale da se famozni muzički festival neće održavati na Trgu, već, tamo gdje mu je i mjesto, i gdje je i bio prvih godina, na tvrđavi – ljetnoj pozornici, Kanli Kuli. Nažalost, opet smo svjedoci obmane“ navodi se u saopštenju bokeljskih ekologa, koje je potpisala Olivera Doklestić.

 

Međutim, prvi čovjek grada, Dejan Mandić, je na nedavno održanom pressu povodom festivala, zamolio Novljane „da se odreknu komoditeta korišćenja trga“. Održavanje festivala na trgu koštalo je opštinu i organizatore znatno manje, nego što bi to bio slučaj sa Kanli kulom i, kako navodi Mandić – „cijena je mnogo manja od one koju bi platitli ukoliko bi se odlučili na otkazivanje Skala“.

Direktor festivala, Slobodan Bučevac je saglasan da bi bilo najbolje da Skale „zasijaju starim sjajem“ upravo na Kuli. Bučevac je naveo da su Skale proteklih godina svojim kvalitetom zaslužile mnogo više, počev od tog mjesta održavanja i uslovio Herceg Novi, da ukoliko se do sljedeće godine nešto ne promijeni i festival ne pređe na Kulu – koncertna agencija „Sunčane skale“ će ovaj festival ponuditi drugoj opštini.

„Sunčane skale“ će se održati 2. i 3. jula.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code