Početna Društvo POSTAVLJANJE NATAŠE TATALOVIĆ ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI DIREKTORA MUZEJA I GALERIJA JE...

POSTAVLJANJE NATAŠE TATALOVIĆ ZA VRŠIOCA DUŽNOSTI DIREKTORA MUZEJA I GALERIJA JE SPROVOĐENJE SKUPŠTINSKE ODLUKE

0

Po saopštenju koje je prosljeđeno medijima, iz kabineta predsjednika Dejana Mandića današnji pokušaj primopredaje dužnosti u JU „Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković”, u stvari je sprovođenje skupštinske odluke od jula 2013. godine o postavljanju Nataše Tatalović za vršioca dužnosti direktora ove ustanove.

Zadatak komisije koju, kako i oni navode, čine predsjednik sekretar resornog sekretarijata za društvene djelatnosti Vladimir Žutković, i članovi, direktorica Direkcije za imovinu Jelena Poledica i načelnik Komunalne policije Zoran Bijelić, je između ostalih popis nepokretne i pokretne imovine ustanove. Oni navode da su u radu komisije prisustvovali Nataša Tatalović i zaposleni u JU Đorđe i Radmila Ćapin.
Ove aktivnosti je bilo nužno sprovesti da bi se deblokirao rad i sproveo postupak registracije JU pred nadležnim sudom – kaže se u saopštenju predsjednika Mandića.
Po skupštinskoj odluci vršilac dužnosti direktora ima tehnički mandat, što znači da je u obavezi da pripremi donošenje Statuta Ustanove, da sprovede njenu preregistraciju i da raspiše konkurs za izbor novog direktora Muzeja i Galerije.
Komisija za primopredaju započela je rad i izvršila dio zadataka, a navode da će sa tim poslovima nastaviti i sve završiti u roku od 7 dana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code