Početna Društvo Postavljeno novo stajalište kod trgovinskih lanaca u Igalu

Postavljeno novo stajalište kod trgovinskih lanaca u Igalu

20

Zaposleni u Sektoru za održavanje lokalnih puteva, Komunalno Stambenog doo, Služba za mašinbravarske poslove postavili su novo autobusko stajalište u Igalu, ispred trgovinskih objekata Voli, Okov i HDL, obavještavaju iz preduzeća Komunalno stambeno doo.

Podsjetićemo da od ponedeljka lokalni autobusi preduzeća Blueline saobraćaju do ulaska u Sutorinu, tačnije objekta „Voli“, što je prvi put da je linija produžena od uvođenja javnog prevoza prije više od tri decenije. Na ovaj način izašlo se u susret potrebama brojnih građana, mještanima naselja Bajkovina i Njivice, kao i brojnim zaposlenima velikih poslovnih centara u ovom dijelu grada, kojima produžena linija umnogome olakšava prevoz do posla.

Kako je soapšteno iz lokalne uprave ranije, izmjenom će završna stanica linija Igalo – Kamenari  i Igalo – Meljine biti ispred objekta „Voli“, koji je prepoznao potrebu i na svom parkiralištu ustupio dovoljnu površinu za stajalište i okretnicu autobusa.  Osim toga, biće uvedeno još jedno stajalište, na raskrsnici prema naseljima Servisna zona i Bajkovina, radi građana koji žive i rade u ovom dijelu grada.

20 Komentari

 1. Želim da ukažemi na novi problem koji se pojavio sa tzv.kruznom linijom. Ta linija je zapravo nas gradski autobus, nas, koji zivimo u uzem gradskom jezgru. Toliko je potrebna da nemam riječi da opišem potrebu nas koji živimo na Toploj ili Srbini ili….da možemo iz Igala ili grada da se dovezemo na viši nivo, tj magistralu, odakle treba da pješačimo uzbrdo. (Iako je gradski prevoznik odavno preuzeo na sebe obavezu da npr. od autobuske stanice vozi na Toplu 2 ili 3, to se izgleda nikada nece desiti. Mjesta za prolazak kombija ima). Ovaj dio grada ostaje tesko dostupan za nas pješake, pa svaki put kada nema tzv. Kruznog , muka me spopadne pri samoj pomisli da treba da koristim kamenarski autobus, i od stanice u centru, kod Dvorane Park, treba da pješačim na Toplu 2.
  Pišem ovo jer se dešava nešto zaista ružno a to je da sada Kruzni vozi na svakih 40 minuta. A to nije “satnica gradskog autobusa”, već više neki incident valjda…Čak je Blue line mrzjelo da satnicu sastave i odštampaju kao što to stoji sa polascima prema Kamenarima, već stoji da autobus ide na 40 minuta, počevši od 6,15 do 20,55. Pa ako si dosao oko 4 popodne, treba “na brzinu” da izračunaš kada treba da naidje prevoz. Takodje, zar živimo u najgoroj zabiti gdje život zamire u 21h i zato posljednji gradski prevoz završava u 21h ? Treba li onda sve zatvorit u 20h a u posjete odlaziti samo popodne?
  Svaki grad koji drzi do sebe ne treba da dozvoljava ovakvu satnicu.
  I to nije sve – ovaj autobus ne vozi nedjeljom jer je neko odlucio da toga dana gradjani ne treba da izlaze iz svojih kuca bez prijeke potrebe. Nedjeljni režim saobraćaja je svuda u svijetu rasterećen i ima manji broj polazaka ali niko ne ukida toga dana liniju (?!) Mještani Kruševica, Prijevora, Mojdeža, Njivica i Bajkovine, nemaju inace nikakav prevoz nedjeljom. Kada će se to promijeniti?
  Rješenje postoji za kružnu liniju – prevoznik mora da zaposli jos jednog vozaca i uposli jos jedan autobus, kako bi prevoz kroz grad funkcionisao bolje, i preko sedmice, i nedjeljom. Molim gradsku vlast da uputi jos jednu inicijativu za rjesavanje i ovog problema, hvala.
  PS. Ako Blue Line riješi da bolje informiše svoje putnike o polascima Kruznog i riješi da doštampa satnicu, evo male pomoci:
  6,15…6,55…7,35…8,15…8,55…9,35…10,15…10,55…11,35…12,15
  …12,55…13,35…14,15…14,55…15,35…16,15…16,55…17,35…
  18,55…19,35…20,15…20,55
  Ako ne stave oni, da li bi mi gradjani mogli da stavimo obavještenje? Meni nije teško to da uradim ali se bojim da će oni koji skidaju sva druga obavjestenja i plakate, skinuti i ovaj? (Evo prijedloga za ulični festival – neka se na stajalištima nacrtaju ove satnice i lijepo oboje.)
  PS2. Zar Blue line ne vidi da bi imao više putnika u Kruznom da ima više polazaka i da je ta linija i više nego isplativa? U gradu rade cak dva taksi preduzeca – zar to nije pokazatelj da nam treba bolji prevoz po gradu?

  18
  • Svaka čast na komentaru…znači godinama čitam radio Jadran…vecina komentara je motivisana nekim prizemnim razlozima…a ovaj ne…Bravoooooo

 2. A što ste ukinuli stajalište kod benzinske pumpe u Igalu? Jednima učinili uslugu, drugima napravili problem! Kao da narod koji gravitira ka Staroj banji i dalje ka rijeci Sutorini, ne treba da živi, po kiši, vjetru, vrućinama, koliko im treba da dođu do svojih kuća od “najbližeg” stajališta koji se sada nalazi kod Sportskog centra, prilikom vraćanja autobusom. Neka vam je na čast i obraz, vratili ste nas 30 godina unazad, SRAMOTA!

  16
  1
 3. Pustite djecu jer više ne umiju hodati. Ovo što rade roditelji i dovoze djecu do ulaza u dvorišta škola je ruglo. Po danu sa optimalnom jesenjom temperaturom, bez kiše i hladnoće. U zeleničko školsko dvorište dolaze ta ista djeca vikendom i lome sve što se popravi, čupaju ukrasno bilje, šaraju školsku fasadu. nije im teško da bez autobusa stignu da to obave vikendom.

  17
  2
  • Ja sam ti dao minus, jer zaista ne razumijem da li roditelji koji stanuju nekoliko kilometara od škole trebaju da vode djecu pješke u školu, a posebno onu djecu iz prva tri razreda? Kako ti zamišljaš da djete od 6 – 7 godina bezbjedno stigne do škole u ovako divljem i nekulturnom saobraćaju? Iz tvog teksta se vidi da nemoraš djete da odvedeš u školu u 07:20, a potom da odjuriš na posao, gdje gazda očekuje da si se već u 07:30 nacrtao na posao. Nigdje u ovoj državi nema razumjevanja prema onome drugom i njegovom životu, već sve se sebično gleda kroz zavist i primjedbe. Budi čovjek pa podjeli praktično riješenje sa nama koji nemamo drugu opciju od ove u kojoj nas kudiš. I moja pokojna baba je znala naći mane, ali je mali broj onih koji znaju iznijeti praktična riješenja.

   14
   4
 4. Više ni u komentarima nema zdravog humora
  Sam sarkazam srazmjerno sarkastično ojađenoj situaciji u koju su nas uvele političke glavešine

  8
  2
 5. Eh, kako se brzo osjeti potreba da se izadje u susret trgovackim kucama i uspostavi ili produzi autobuska linija .Sto je vrlo pohvalno. Jos kad bi osjetili potrebe starih, nemocnih i siromasnih sugradjana nasega lijepoga grada i postavili dva kamena i jednu dasku, samo da mogu da sjednu dok cekaju autobus , na stajalistu kod doma zdravlja.Nasi bolesni i siromasni koji nemaju ni auto, ni pare za taxi, cekaju skoro na svaki bus koji naidje po jedan , nemocni naslonjeni na onu strasnu gvozdjuriju, po ovoj vrucini, nemajuci mogucnos da se bilo gdje sjedne i odmore stare, bolesne i onemocale noge.Znam da sam dosadna kao onaj sa ,,skalama na Mojdeskom putu,, i onaj sa ,,onom sto ne dolazi na posao a prima platu,, , ali ja ne mogu drugacije nego da pisem komentare u nadi da cu jednog jutra ugledati autobusko stajaliste ;; Dom Zdravlja,, kako dolikuje jednom normalnom gradu u 21 vijeku.

  46
  1
  • U pravu ste gospodjo Daro ,da li oni uopste cuju vapaj siromasnih i bolesnih u ovom gradu ? Ne ,oni ,ma koja stranka bila u pitanju imaju bijesna auta i ne treba im klupica da sjednu kod doma zdravlja ,ali nas siromasnih se sjere kad je glasanje !!! E nikad vise nikome glas!!!

  • Daro,u pravu ste sve,samo ste zaboravili da kazete da tu autobus cekaju i djeca koja idu u skolu,na razne treninge a cesto nemogu proci onim uskim teotoarom od apoteke,pekare,labolatorije i diskonta pica od parkiranih auta do stajalista.Pod hitno staviti cuvene stubice i napraviti stajaliste.

   12
 6. a kada će biti postavljeno novo stajalište na dva mesta u Kamenarima? Nema stajališta ni na početnoj stanici u Kamenarima (a nije ga nikada ni bilo). Krajnje je vreme da se “malo” više pobrinete i za stajališta duž hercegnovske rivijere!

  13
  1
 7. Zaista je bilo krajnje vrijeme da menadžment Blue Line-a uspostavi navedenu autobusku liniju. Zadatak trenutne Opštinske vlasti u Herceg-Novom je da za ubuduće onemogući bilo čiji monopol na prevozu putnika na teritoriji Opštine Herceg Novi i na taj način će jako puno pomoći građanima Herceg-Novog.

  21
  1
 8. Meni nije jasno kako ova vlast uspijeva sve ovo da napravi pa svako dobronamjeran vidi da se grad mijenja, gradi za kratko vrijeme toliko je toga napravljeno da je za svaku pohvalu.

  27
  30
  • A e…kako da ne…
   Pa misliš li da je narod budala…
   Misliš li zivota ti da ces sa ovim komentarom donijeti koji glas…ovoj propaloj vlasti…
   Pa oni su toliko providni, tačno se zna zasto ko sta radi…
   NPR…ONAJ U IGALU IZ MJESNE ZAJEDNICE SVE SREĐUJE OKO SVOJIH APARTMANA…itd…itd…

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code