Početna Društvo Postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom i Tivtu neoperativna

Postrojenja za preradu otpadnih voda u Herceg Novom i Tivtu neoperativna

19

U Budvi nije do kraja izgrađeno i samo je dijelom operativno postrojenje za preradu otpadnih voda, dok su ova postrojenja u Herceg Novom i Tivtu neopreativna. Utvrđeno je nekoliko ključnih problema, a odnose sa na funkcionalnost samih postrojenja, finansiranje, loše upravljanje i nadzor nad samim projektima.

Foto: Ministarstvo ekonomskog razvoja CG

To je saopšteno na radnom sastanku ministara finansija, ekonomskog razvoja i ekologije, Milojka Spajića, Jakova Milatovića i Ratka Mitrovića sa predsjednicima opština Kotor, Tivat i Herceg Novi, Vladimirom Jokićem, Željkom Komnenovićem i Stevanom Katićem, kao i sa predstavnikom Opštine Budva, Slavkom Đukanovićem.

Razgovarano je o aktuelnoj finansijskoj situaciji u tim opštinama sa posebnim osvrtom na problematiku u vezi sa PPOV, preduzećem Vodacom i aranžmanom sa KfW bankom, saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Razmatrana su moguća rješenja ovih problema, koja će biti detaljno zajednički analizirana u predstojećem periodu na lokalnom i državnom nivou.

“Tokom sastanka bilo je riječi o razvojnim projektima koji bi dodatno unaprijedili kvalitet života u ovim opštinama, kao i o pripremama za predstojeću turističku sezonu koja je od velikog značaja kako za ove opštine, tako i za cijelu državu”, kaže se u saopštenju.

Predstavnici Vlade saglasili su se da su radne posjete dobar model unaprjeđenja dijaloga između lokalnih samouprava i Vlade i najavili nastavak te prakse zarad što efikanijih rješenja za poboljšanje ambijenta.

19 Komentari

 1. Sve to ne funkcionise ,zbog pojedinaca koji su nestrucni i jos gorih koji su se ugradili!
  Pogledajte samo Vektra Boku?
  Ko god da je ucestvovao u tome cascavanju sa Narodnom imovinom trebalo bi da se preispita imovinai da odgovorni budu u zatvor i da im se oduzme nezakonito stecena imovina!

  13
 2. PITANJE ZA GOSPODU IZ HN OPSTINE .KOJE STRANKE SU NA VLASTI TJ .KOALICIJE BILE KAD SE UGOVARAO KOLEKTOR I OSTALE STVARI .ZNA SE SNP I KOALICIJA 4C .GRAD I OPSTINA SU UNAKAZENI OD PLJACKE MITA I KORUPCIJE.ZA DPS SE ZNA DA SU L… ALI OVI SU JOS GORI S OBZOROM DA SU BILI NA LOKALNOM NIVOU..OMALADINO BJEZITE IZ OVE KORUMPIRANE DRZAVE I OPSTINE OVDJE NEMA BOLJITKA ZA NAREDNIH 100 GODINA NE MOZE SE ZIVJETI OD UHLJEBA I NESPOSOBNIH TZV DEMOKRATA I RODOLJUBA

  31
  4
 3. Vodakom ne moze da funkcionise ako pojedine Opstine ga ne finansiraju, a neke kako kad. Postenije je da gledaju kako su pratile investicije I ko je zakazao. Ko je birao investitore.

  16

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code