POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA U MELJINAMA BEZ KAŠNJENJA

POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA U MELJINAMA BEZ KAŠNJENJA

190
0
Podijeli

U toku je armiranje i šalovanje zidova za prva dva tanka hercegnovskog postrojenja za preradu otpadnih voda u Nemiloj, u Meljinama.

Za 3 dana biće izliveni i zidovi fabrike – kazao je za Radio Jadran, savjetnik predsjednika opštine, Vladimir Mračević.
Samo deset dana otkako je upriličena prezentacija projekta i upoznavanje sa dinamikom izvođenja radova na Fabrici za prečišćavanje otpadnih voda u Meljinama,danas je održan sastanak sa predstavnicima Dahlema, Vodakoma i Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže.
Oni su upoznati sa statusom projekta, a detalji će biti poznati tokom sedmice, što je jako važno za reviziju projekta postrojenja za preradu otpadnih voda – kaže Mračević.
Kompanija Mas – Gintaš projektovala je postrojenje i obezbijedila avansnu garanciju od oko 880.000 eura. Radovi su počeli 14. avgusta i rečeno je da su sva kašnjenja u pripremi nadoknađena.
Na lokaciji bivše betonjerke „Prvoborca” u Nemiloj radovi se odvijaju ubrzano. Postojenje će opsuživati 65.300 stanovnika. Dopremljeno je i ugrađeno oko 270 tona armature i hiljade kubika betona. Angažovana je teška mehanizacija hercegnovske firme „Krušo-Niskogradnja” čiji su radnici iskopali i prevezli oko 30.000 metara kubnih zemlje na deponiju građevinskog otpada i šuta na Kamenom.
Predsjednik Dejan Mandić na svečanosti 22. novembra, rekao je da je ovo sa kolektorom najveća infrastrukturna investicija u posljednje četiri decenije, vrijedna oko 30 miliona eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code