“Potkovani” novi v.d. direktori Parking servisa i Sportskog centra, a “provjereni” Gradske...

“Potkovani” novi v.d. direktori Parking servisa i Sportskog centra, a “provjereni” Gradske biblioteke

110
Podijeli

Konstitutivne sjednice Odbora direktora Parking servisa, Sportskog centra i JU Biblioteka i čitaonica i postvaljeni novi v.d. direktori, a sjutra najvjerovatnije trebalo bi da da se održi i Odbor direktora Komunalno stambenog.

Novi vršioci dužnosti biće na čelu preduzeća i ustanove do raspisivanja konkursa, potvrdio je Radiju Jadran, predsjednik Opštine, Stevan Katić:

Picerija i restoran

“Nevenka Mitrović je imenovana na mjesto v.d. direktora Biblioteke i čitaonice, jer joj je istekao ugovor krajem jula, do imenovanja novog. Osim nje, u Sportskom centru imenovan je Radovan Ralević (umjesto Zorana Odalovića) i u Parking servisu imenovan je Jadranko Tomašević (umjesto Batrića Bata Kontića)”, kazao je Katić.

On je istakao da je dominantno najvažniji kriterijum da novi rukovodeći kadrovi budu “potkovani” adekvatnim obrazovanjem, odnosno diplomom:

“Znate već ko je gđa Mitrović, koja već 15 god upravlja Bibliotekom, gdin Ralević završio je dva ili tri sportska fakulteta i ima dosta iskustva u sportu, a gdin Tomašević je mašinski inženjer sa iskustvom od 25 ili 30 god, tako da zaista gledamo da u ovoj v.d. fazi to budu ljudi sa autoritetom, strukom i znanjem koji će voditi preduzeća do raspisivanja konkursa”, obrazložio je on.

Naredne sedmice trebalo bi da budu održane konstitutivne sjednice i u ostalim preduzećima, na osnovu kojih će se konstituisati Odbori i izabrati predsjednici Bordova direktora kao i novi vršioci dužnosti, najavio je Katić.

Inače, predsjednik Odbora direktora Parking servisa je Goran Belušević, dok su članovi: Vesna Babović, Nenad Marković, Simo Vlaović i Jovica Bezjak, kao predstavnik zaposlenih.
U Sportskom centru Igalo članovi Odbora direktora su: predsjednik Zoran Krivokapić, Veselin Krivokapić, Ranko Šabanović, Petar Kovačević i Drago Kulinović.
Novi Savjet Javne ustanove Biblioteka i čitaonica čine predsjednica Žaklina Babović, te članovi: Vesna Milošević, Dušanka Kovačević, Budimir Bulajić. Kolektiv će odlučiti ko će ih predstavljati u Savjetu, koji je opet imenovao Nevenku Mitrović za vršioca dužnosti direktora.

Da su iz vladajuće koalicije imali namjeru da zadrže Nevenku Mitrović do raspisivanja konkursa, uprkos isteklom mandatu, kojeg joj nije oduzela ni prošla garnitura DPS-IZBOR, potvrđuje i to što je sa prošle Skupštine povučen s dnevnog redan izvještaj o radu i program rada te ustanove. S obzirom da su povučeni isti dokumenti “Čistoće” i Dnevnog centra, za očekivati je da u foteljama do daljenjg ostanu sadašnji direktori.

Valja podsjetiti da su njih na tim funkcijama, takođe zatekli prije dvije i po godine iz DPS-a i Izbora, te da ih nijesu mijenjali. Takođe, svi sastavi novih Odbora i Savjeta su članovi, odnosno predlozi vladajuće koalicije (Demokrate, DF, Novska lista, SNP i SDP/URA).

110 Komentari

 1. Koliko je ovih novopostavljenih direktora, rukovodilaca, članova odbora U SUKOBU INTERESA. Vrše po dvije i više funkcija! Treba ih prijaviti Agenciji za antikorupciju.

  11
 2. ovo je stvarno komedija!!!
  DPS treba da se vrati na vlast ,ima najbolje skolovane kadrove…sta je ovo omg,mislili ste da ce vam bit bolje sa ovima haha cista prevara

  12
  4
 3. Odavno ovoliko komentara i negodovanja nije bilo za neki tekst.Kako su svi spremni kritikovat anonimno,a ovamo manji od makovog zrna.Jer da je drugacije odavno bi se u Novi nesto promjenilo nabolje.

  10
  11
 4. Clanovi biblioteke su kadrovi partijski plus niko veze sa knjizevnoscu i pismenoscu. Trebalo bi ih propitati malo padeze i da nabroje po 3 djela od Andrica i Tolstoja za pocetak?! Inace Vesna Milosevic je prefsjednica akcionara u Rvi bivsi, Bulajic neki menadzer kafana Zaklina odbornica… eto nidje veze sa bibliotekom!

  32
  2
 5. Vezano za nove v.d. direktore, svi imaju diplome i kvalifikacije kako je i predstavljeno a za ,,misteriju” oko gospodina Ralevića mogu reći da ima dvije diplome višeg/visokog obrazovanja, UEFA B licencu, pohadjao FIFA i Real Madrid seminare, radio u kampovima za djecu sa trenerima Reala i beogradskog Partizana, radio kao sportski direktor/trener volonter jednog Novskog sportskog kolektiva. Nisam član niti jedne partije, lokal-patriota sam i čovjek koji je dobro informirani Bokelj. Hvala na prostoru za komentar.

  6
  23
 6. Ovde se ne radi o ljubomori, već o propasti ovog grada!!!!Da čovek ne pojveruje šta ovi čine od Novog,sram da ih bude dokle su srozali ovaj grad za kratko vrijeme a u stvari i nije kratko,Bili su oni 15 godina i kad smo povjerovali da je došlo neko bolje vrijeme evo njih da ovaj grad dokrajče.
  Ali šta očekivati od ovog Katića?Čovek dok je bio podprijesednik nije dolazio na posao ali je redovno primao platu.

  25
  6
 7. Mogu reči da poznajem Gosp. Žaklinu i da je to jedna ostvarena žena u svemu, da nije Daktilograf, iako je to jedno vrlo zatijevno i teško zanimanje. A koliko je knjiga pročitala , vjerovatno je vidovit pa zna šta ko radi u slobodno vrijeme. Ljepo vidimo gdje su nas doveli “školovani” , mladi đemperaši. Državu su nam uništili i opljačkali da se više nikada nećemo povratiti, ali su zato svoje obezbijedili do desetog koljena. Bolje bi vam bilo da i vi nešto korisno radite, nego što blatite ljude o kojima ništa ne znate. Nemate petlju da komentarišete sa pravim imenom i prezimenom, a to pokazuje kakvi ste ljudi.

  17
  37
 8. ZAŠTO SE ČUDITE KAD NEKO IMA 2-3 FAKULTETA.U DANAŠNJEM VREMENU ČUDA MOGUĆE JE IMATI I
  5-6 FAKULTETA.DANAS RODITELJI KAD IM DIJETE POLOŽI VOZAČKI ISPIT ČASTE GA DIPLOMOM FAKULTETA. MOGUĆE JE ZA MALO VIŠE PARA NABAVITI DIPLOMU MAGISTRA ILI DOKTORA NAUKA.POGLEDAJTE LJUDE NA VLASTI ČIM DOBIJU FUNKCIJU NEKADAŠNJI ŠOFERI, KONOBARI, KUVARI SE ODMAH POKRIJU DIPLOMOM FAKULTETA.ALI EVO VAM JEDAN SIGURAN TEST OD KOGA ONI DRHTE: DAJTE IM IZNENADA NA NEKOJ SKUPŠTINI DA RAZGOVJETNO PROČITAJU NEKI NEPOZNATI TEKST PA ĆETE VIDJETI TE “INTELEKTUALCE”. POSTOJI MOGUĆNOST DASE I TADA NAĐU OPRAVDANJE TVRDEĆI KAKO IH JE “MRZILA UČITELJICA” U OSNOVNOJ ŠKOLI.

  38
 9. Ma koji Budimir Bulajic?!? Zar on nije u DPS? Ima sliku na fb sa konvencije DPS a u sportskoj dvorani u maju. Sprdate li se vi s nama? Katicu odgovori!

  36
  1
 10. Mislio sam da je Opstina dotakla dno kada je Kruso izvukao anonimnu zenu i stavio na mjesto predsjednika opstine ali sada sa Micom kao potpresjednikom i sa vecinom ovih kadrova vidim da dna nema i da tonemo u bezdan!

  48
  1
 11. Mašalah! Novi “kadrovi” samo su pravo ogledalo Noljana koji su im svojski baš pomogli da “zajašu” na vlast! Velikim korakom i sretna nam svima NAJNOVIJA 1991.!

  15
  3
 12. -4s-Ne živimo u vrijeme Marka Miljanova nego u vremenu hiperprodukcije intelektualaca pa je za ocekivati da se na mjesto predsjednika Savjeta JU Biblioteka i citaonica, imenuje adekvatan kadar.

  18
  4
  • Živimo u vrijeme pohare države od strane đžemperaša, koji su pokrali i državu i građane a nemaju ni dana radnog staža niti škole. E blago vama čime se vi opterecujete. Živite svoj život i pustite druge na miru. Stvarno je odvratno čitati komentare i ovoliku mrznju prema ljudima.

   20
   6
 13. Ne vidim razloga za toliku viku oko gospodje Zakline. Mislim da je ona vrlo literarno potokovana, član je biblioteke, a njeni tekstovi su objavljivani na FB po raznim temama. Postojin ideja da se objedine i objave u vidu knjige. Odlican potez nove vlasti. Sto se gtice skole, to nije mjerodavno. Nije je imao ni Marko MIljanov, pa sta?

  15
  31
 14. PAJO je glavni kadrovik u Opcini. Objektivno nisu mu reference ni losije mnogo od vecine sto zavrsise fakultete u vecernim satima po lokalu.

  36
  2
 15. Mozete samo da placete!!! Pisite koliko ocete ali nikad ovi nece napravi gresku dps i snp da sruse sami sebe… A glavni razlog sto imaju nekog koga se …. ZATO BRATE SAMO JAKO!!! Uvjek si bio ono sto jesi ali Novljani vazda gledaju pogresno Izbor Demokrate DF Snp alo ???? Ajmo svi karte na sto!?Da vidimo ko je sta imao prije politike a sta poslije…??? !!!

  14
  3
 16. Plakacete Vi za Izborovim idejama I Duskom Krusom.Novi je mogao biti novi Singapur a ostace palanka.Mozda i ne moze sa ovakvim ljudima i ovakvim partijama.Ponovo Dps I Izbor mora napraviti bolji dogovor i realizaciju.

  26
  27
 17. Nemaju kadra pa krpe sa Žaklinom i sl.sramota,koji je to kadar.Žaklina još nije obrisala sa facebook profila da nije vise odbornik u SO ili misli da je i dalje,mozda vjecno.Blago nama….

  44
  5
  • Da. Misli i dalje da bude odbornik. Kod njih (Front/Nova) je i dalje veliki raskol. Ne vjeruje niko nikome. Samo gledaju da nesto “zakuce”. U toj “igri” im je najbitnije odbornicko mjesto, jer u suprotnom ce ih lako otkaciti. Prosto nevjerovatno kako su tipovi tipa Pajo, Zaklina, Seferovic…, uspjeli da otjeraju ove skolovane.

   39
   5
 18. @Blago ti u pamet
  Zašto nas ne sažaljeva kada nas je DPS kupovao litrom ulja i otpisom dugovanja prema elektroprivredi Itd… ili kada nam je DPS privatizovao privredu i pretvorio je u preduzetništvo.
  Hehehe… spominješ DPS-ov program, koji, je li onaj: “…sa Lovćena vila kliče dje si srpski Dubrovniče” ili možda onaj plagijat programa Liberalnog saveza ili možda ovaj zadnji, u NATO bez referenduma.
  Upravnu inspekciju obavezno ali prvo da počnu od Vlade pa onda po dubini.
  Kažeš, DPS doveo renomirane investitore. Misliš li na ove što iz Kamenskog kamenoloma po zakonu vuku i surgavaju kamen u Meljinski zaliv ili one čuvene iz privatizacija? Ili možda misliš na ino konzorcijim za otkup Banje?
  Ovi novi su jednako školovani kao i oni prethodni…..a znaš li zašto ovi nemaju bolji kadar?
  Zato što je “program” tvoga DPS-a, kvalitetan kadar izvezao i to za 0€.
  Ubjeđena sam da će daktilograf, el.inženjer, diplomirani sportista i ostali, doprinijeti više nego dosadašnji “akademici”.
  Za kraj, nisam glasala Demokrate

  39
  20
 19. Shvatio sam nešto, ali izgleda malo kasno. Najbolje je da više ne čitam svakojake gluposti i da se liberam bespotrebnih komentara. Jer, zar ovo treba komentarisati.

  28
  1
 20. Sta se cudite Novljani ovim potezima nove vlasti kad ste za njih glasali.Demokrate su dobile odbornike zbog mrznje prema drugim partijama,posebmo prema DPS-u.Danas vidite,dragi gradjani gdje vas je mrznja dovela.Propast grada,a time i svih nas.

  35
  22
 21. Čitajući ove komentare, možete da upoznate u kakvoj okolini živimo. U okolini ljudi koji se u životu nisu ostcvarili u ničemu, koji do podna mrze sebe a od podna sve oko sebe. Jedino ostvarenje u životu im je sjedanje uz kompjuter i lajanje u prazno na ljude koji su uspjesni i ostvareni u životu. Lajte psi drugo ništa i ne znate dav radite.

  18
  36
 22. Da li je moguće da su Demokrate ovako slabe sa kadrom!? Jbt na koju foru su oni uzeli 4000 glasova?
  Ralevic završio neđe u BiH “fakultet” ejj
  Tomašević radio u Brodogradilište!?
  Belušević vojno lice u penziji..
  Novska lista uzela barem mandat na priču o ukidanju Parkinga, a imaju Vlaovica u IO?! KAKVA PREVARA GLASAČA JAO,JAO
  Ko je B.Bulajić zna li ko?

  57
  10
 23. Drago mi je da su makli gospodina Zorana Odalovića
  jer je njega iteresovao samo novac, 50 evra po satu treninga za nas koji smo trenirali malu djecu dovedenu iz doma zdravlja , morali smo vani na parkingu da treniramo ,treba vas sve isterarti.
  Ovima koji se kriju ispod laznih naloga jer kukavice , kazem, dosao vam je kraj.
  Milan Radovic IKBO World President Karate Kyokushinkai

  31
  60
 24. Siguran sam da nista manje knjiga nije procitala od Mice koji je na vecoj funkciji. Mica nije ni jednu. Ovo je nastavak depolitizajcije. Nije ona kriva i gori se prihvataju vecih izazova, uglavnom samo gledaju da se uglave. Nju gura Pajo preko svog Kuma Bigovica i Seferovica. Shvatili su da Simonida nije luda da se odrekne odbornickog mjesta u njeno ima pa pozurili da je udome. Za ovo su krivi najvise Bigovic i Seferovic. Pozdrav

  59
  5
 25. Ali 2-3 fakulteta je definitivno kruna ove vlasti i njenog poimanja o kvalifikovanom kadru.
  Polupismeni clanovi Savjeta Biblioteke, 2-3 fakulteta, daktilografi, masinci. Neprevazidjeno! Bravo demoNkrate super ste ovo oposlili!

  37
  3
 26. Sazaljevam sve one koji su se prodali demokratama za cokoladice , pice i nesto sice i pitam ih jesu li sad srecni, jesu li srecni sto su glasali za partiju bez programa, ideja, kadrova, planova? Jesu li srecni sto su glasali za nepismenog Becia , koji nema dana radnog staza, a ima milione?Pozivam upravnu inspekciju i sve nadlezne drzavne organe da provjer kadrove i poslove demokrata. Gradjani Herceg Novog pamet u glavu, ucite na greskma i na svakim sledecim izboria ukazite povjerenje DPS-u, jer je to partija koja je za kratko vrijeme dovela sve renomirne investitore u Hn, koja ima planove , ideje i program.

  30
  40
  • Ovi jesu katastrofa ali ko bi se normalan vratio na vase kombinacije, nadam se da ce se uskoro otvoriti neka nova rjesenja za ovaj napaceni grad!

   13
 27. LJUDI MOJI,JE LI OVO MOGUĆE?PO KAFANAMA SU SKUPLJALI “DRUGOVE”ČLANOVE.A NAROČITO BIBLIOTEKE.HA…HA…HA…DVA ILI TRI SPORTSKA VAKULTETA…ZORAN,SIMO,OVAJ,ONAJ…NE MOGU VISE KADROVA NACI.JOS CE I DA MOLE PO ULICAMA ZA UPRAVNE ODBORE.OVO JE NOKAUT SEBI PRAVO U NOS.PA ODJE IMA LJUDI KOJI NEMAJU NI OSNOVNU..

  57
  9
 28. Mene prvo zivo interesuje koji su to dva-tri sportska fakulteta koje je gdin Ralevic zavrsio. Eto bas me to interesuje.
  Drugo pitam se sto gdin Tomasevicu treba ovo a i gradu sto ce ljudi pred penziju.
  Gđu Mitrovic ne poznajem ali ako je “potkovana” kako i ovi sve mi je jasno.

  36
  5
 29. nevenka mitrovic je VD dok ne izaberu nju opet iznova? Jedino ona opstaje u svakoj vlasti, svaka cast crmnicani! Nova vlast i novi genijalni kadrovi i rijesenja, o kuku nama jadnima! Svi skupa 2 ipo fakulteta!

  40
  4
 30. Mogu li da znam da li je gospodin Tomasevic zavrsio dva ili tri fakulteta?Mozda su kursevi u pitanju,ja bih zeljela da znam gdje ih je zavrsio ,kako i na kraju koliko?

  28
  13
 31. Naslov sve kazuje”potkovani”.Zna se ko se potkiva.Bravo za naslov, dalji komentar je suvišan.Dovoljno je vidjeti sastav potkovanih i suludome je jasno kakav je stepen obrazovanja.

  35
  4
 32. U igalu, na svakom koraku širi se smrad,gomile smeća,izmeta,masnoće po šetalištu oko kontejnera,a direktor do daljneg ostaje!!Pitam se, živimo li u istom gradu?

  44
  4
 33. Mašinski inžinjer je baš potkovan za parking servis.
  Možda sklopi garažu sa Autobuske što leži u Sutorini.
  I pauk će da radi kao podmazan

  27
  17
  • Bolje se ti bavi kovackim aktivnostima a komentare prepusti nekom kompetentnijem.
   Sto diplomirani inzinjer ne bi vodio parking servis ili bi mu mozda trebala neka diploma sa UDG!

 34. Predsjednik Savjeta Javne ustanove Biblioteka i čitaonica Žaklina Babović!? Daktilograf!? Nemam ništa protiv nje. Jako lijepa žena. Ali daktilograf na čelu Savjeta Biblioteke!? Pa ona vjerovatno ne zna gdje je biblioteka ako eventualno nije čitala neke krimi romane. Član Budimir Bulajić!? Ljudi, sprdate li se vi ovo sa H-Novim i građanima. Ustalom, tako nam i treba, kad smo vam povjerovali.

  137
  11
 35. Može li neko od ovih simpatizera nove vlasti da navede jednog novoimenovanog načelnika koji je bolji/stručniji od bilo kojega smijenjenog iz prošle garniture? Ime i prezime molim. Hvala.

  70
  14
  • Novi ljudi u Agenciji Orjen, Pajo Pavlović – Đorđe Vavić su stručniji od kadra koji je do sada vodio Agenciju. Vrlo su inventivni.

   27
   15
   • Ma vidi, Pajo je moj dobar prijatelj i želim mu svaku sreću u budućnosti, jer je dosada baš i nije imao, i možda si u pravu, ali ovo je bilo retoričko pitanje. Želio sam samo da naglasim nevjerovatnu nesposobnost/nekompetentnost aktuelne vlasti. Ove kadrove su trebali imat spremne prije izbora a đe smo sad alo!?!
    A sad, i da si u pravu, to je samo jedna agencija, što ćemo sa ostalim??
    Sempre lagano.

    8
    15
    • Uvešće se pancirke za izletnike. Inventivno koriste lovačko oružje i pucaju na slijepo đe god vide da se nešto mrda. Obavezno vide “duplo”. Zbog nadmorske visine i svježe arije. A zemlje na Orjenu imaju i drugi. No pametno šute…

Ostavite komentar

*

code