Potpisan sporazum o saradnji Herceg Novog i ruskog grada Ribinska

Potpisan sporazum o saradnji Herceg Novog i ruskog grada Ribinska

4
Podijeli

Saradnja u oblasti turizma, privrede, kulture i sporta u fokusu je sporazuma koji su juče potpisali predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik ruskog grada Ribinska Denis Valerijevič Dobriakov.

Na ovaj način saradnja je zvanično započela, istakao je predsjednik Katić nakon potpisivanja sporazuma. Gradovi su izrazili obostranu namjeru da rade na jačanju veza i razvoju partnerstava među institucijama, udruženjima i preduzetnicima.

Picerija i restoran

“Saradnja će da se odvija prije svega na polju turizma, privrede, kulture i sporta. To su oblasti o kojima smo razgovarali i koje definitivno povezuju naša dva grada”, istakao je Katić.

Prva zvanična posjeta i sastanci čelnika uslijedili su nakon što je ovaj ruski grad iskazao želju za saradnju sa Herceg Novim. Tokom dvodnevne posjete i prijema u Kabinetu predsjednika, gosti su upoznati sa potencijalima našeg grada, brojnim projektima i planovima.

Katić je kazao da je dogovorena i uzvratna posjeta predstavnika lokalne uprave i hercegnovskih privrednika Ribinsku, gdje će imati priliku da predstave grad i njegove razvojne mogućnosti.
Gradonačelnik Ribinska Denis Valerijevič Dobriakov je potvrdio da su široke mogućnosti saradnje i kazao da će posjeta hercegnovske delegacije biti ozbiljno pripremljena jer je osim formalnih odnosa uprava dva grada, veoma važno uspostavljanje kontakata među preduzetnicima.

“Ukoliko ta važna oblast preduzetništva prepozna svoj interes i sama saradnja naših gradova ići će bržim tempom”, smatra Dobriakov.

On je izrazio zadovoljstvo zbog dolaska u Herceg Novi i zahvalio se domaćinima na prijateljskom prijemu. Srećan je što se prva zvanična posjeta delegacije grada Ribinska realizuje tokom trajanja manifestacije Dani ruske kulture, a Sveta arhijerejska liturgija kojoj su prisustvovali ostavila je na rusku delegaciju izuzetno jak utisak.

Po potpisivanju sporazuma, predstavnici dva grada prisustvovali su otvaranju Dana ruske kulture u galeriji “Josip Bepo Benković”.

4 Komentari

 1. Blago vama sa Ribinskima , sto ce vam te obaveze samo tamo mozete naci prijatelja i ko od Novljana je cuo za taj grad , ma nje niko,. Zasto ne idete u zapadne zemljeali tamo vas niko primiit nece, zar nemate boljega posla , sramite se ni jedno radno mijesto niste otvorili a da niej rodbiina i prijateljstvo , dakle popravite ulice i lampe i sve ostalo ,nevijerovatno sa cime se falite

  7
  5
 2. Jesu li i oni zainteresovani za bolnicu Meljine ???
  Posto ste se u zadnje vrijeme naoštrili oko rješavanja problema bolnice !!!!
  Oni sa Malte sto su trebali javit se krajem marta ????
  Šta je sa njima ???
  Vas nema u grad osim praznicima pa tako da nas nebi čudilo da skoknete do Rusije prije sezone.
  Takodje posto uveliko zapošljavate familiju trebalo bi i njih voditi u ove delegacije prilikom posjeta. ( eto da se nerazdvajate kući zajedno na poslu zajedno pa red bi bio i na putovanjima po inostranstvu )
  Jaka smo mi opstina isfinansircemo mi to sve ( izmedju ostalog najskuplji kvadrat legalizacije u Crnoj Gori )
  Veliki pozdrav za Miloša Bigovica na kojeg se ovaj komentar ne odnosi.

  22
  15

Ostavite komentar

*

code