Početna Ekonomija POTPISAN UGOVOR O GRADNJI GOLF RIZORTA MONTEPRANCO

POTPISAN UGOVOR O GRADNJI GOLF RIZORTA MONTEPRANCO

0

ugovor golf tivat 2510Izradnja golf terena u Crnoj Gori upotpuniće njenu turističku ponudu, doprinijeti produženju sezone i zapošljavanju novih radnika, ocijenili su predstavnici Vlade i kompanije LPGD prilikom potpisivanja Ugovora o zakupu zemljišta u Tivtu.
Predstavnik investitora, kompanije LPGD, Kris Libreks /Chris Liebreks/, smatra da će realizacija jednog od tri planirana projekta – tivatskog nacionalnog golf rizorta Montepranco /Resort Montepranzo/ uticati na produženje turističke sezone i zapošljavanje 600 radnika do 2020. godine.
Posebna pažnja prilikom realizacije projekta će, kako je najavio Libreks, biti posvećena zaštiti životne sredine, tako da će budući Montepranco golf rizort imati sistem za prečišćavanje vode, kojim će se uštedjeti 50 odsto vode. Realizacija projekta bi trebalo i da doprinese razvoju golfa u Crnoj Gori kroz obuku mladih na golf akademiji.
Libreks je saopštio da sa predstavnicima Boka grupe pregovaraju o gradnji golf terena i nada se da će uskoro biti u prilici da predstavi detalje tih planova.
»Planiramo da, zajedno sa Boka grupom, napravimo svjetski sportski i stambeni objekat sa pet zvjezdica, što će biti jedan od razloga da Tivat postane jedna od glavnih destinacija Jadranske regije«, poručio je Libreks.
LPGD, prema njegovim riječima, namjerava i da proširi aktivnosti i na druge golf projekte u Crnoj Gori. On je podsjetio i na planiranu gradnju Luštica Golf & Leisure rizorta, koji će obuhvatiti šest golf terena i sedam hotela sa tri hiljade kreveta.
»To će Crnu Goru učiniti poznatijom u svijetu golfa«, ocijenio je Libreks.
Na taj način će, kako je naveo, biti obezbijeđeno oko dvije hiljade radnih mjesta, 750 hiljada noćenja, ali i posjeta 150 hiljada do 200 hiljada turista tokom godine, što će crnogorskoj ekonomiji godišnje donijeti 300 miliona EUR profita.
»Planovi za Lušticu L&G rizort su u poodmakloj fazi i prvi put su Vladi predstavljeni u julu 2009. godine. Planiramo da njemački partner PDI i LPGD investiraju preko 400 miliona EUR, a realizacija projekta može početi kroz godinu«, najavio je Libreks.
Ministar održivog razvoja i turizma, Predrag Sekulić, smatra da će ugovor o zakupu zemljišta za izgradnju golf kompleksa u Tivtu, koji su danas potpisali sa predstavnicima LPGD i Montepranco Bokaprodukta, upotpuniti turističku ponudu Crne Gore.
»Nadam se da ćemo ubrzo imati priliku da vidimo i planove i početak izgradnje golf terena«, rekao je Sekulić.
On je dodao i da eventualna neriješena imovinsko-pravna pitanja ne bi trebalo da uspore realizaciju ugovora i gradnje budućih golf terena, kao i da bi država bila obavezna da snosi troškove u slučaju povraćaja zemljišta.
Predstavnik Montepranco Bokaprodukta, Andrija Radman, poručio je da će kompanija koju predstavlja biti dobar partner u projektu gradnje golf terena.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code