Početna Društvo Potraživanja 77 povjerilaca prema Bolnici Meljine 39 miliona eura

Potraživanja 77 povjerilaca prema Bolnici Meljine 39 miliona eura

4

Na adresu stečajne uprave PZU Meljine stiglo je 77 prijava potraživanja u ukupnom iznosu od 39 miliona eura, kazao je stečajni upravnik Žarko Ostojić na Odboru povjerilaca u Privrednoj komori.

Poreska uprava, Elektroprivreda Crne Gore i Montefarm formirali su Odbor koji će kontrolisati rad stečajne uprave PZU Meljine. Među najvećim povjeriocima su Poreska uprava, Atlas banka, Invest banka, Vodovod, EPCG, Montefarm…

Saopšteno je da povjerioci među sobom treba da odluče ko će biti predsjednik Odbora, te da o tome obavijeste sud i stečajnog upravnika, Žarka Ostojića.

Stečaj u bolnici Meljine otvoren je prije nešto više od mjesec na zahtjev EPCG zbog duga od 242,3 hiljade eura. Zahtjevu se pridružila i Poreska uprava.

Sindikat i menadžment Bolnice nijsu bili protiv, s obzirom na finansijske neprilike, blokadu računa od preko 6 milioan eura i nemogućnost tekuće likvidnosti.

Iz menadžmenta Bolnice su nedavno kazali Radiju Jadran da nastavljaju rad punim kapacitetom uprkos stečaju. Sva odjeljenja pružaju kompletnu uslugu građanima Herceg Novog po ugovoru sa Fondom zdravstva Crne Gore. Bolnica je snabdjevena dovoljnom količinom lijekova i sanitetskog materijala.

4 Komentari

 1. Narod interesuje samo ima li bolnice ili nema,zaposlene ima li plate ili nema,a ove priče vam interesuju samo stručne ljude i neke ostale koji se razumiju koliko toliko u petljavinu s novcem i politiku.

  24
 2. KAKVA ŠTETOCINA, KOLIKE JE DUGOVE OSTAVIO A NOVAC POKRAO I PONIO U LONDON. SADA SE PLJUJE SA MILOM ,OVIM ONIM , ŠTA ME BRIGA ,VRATI PARE VUCIBATI..NO

  12
  7
 3. Ko tu može “nesmetano” da radi da mi je znat ,radnici sigurno ne čim su morali da raskinu ugovore na neodređeno i sklope na 90 dana, a da Ostojić može nesmetano da radi.

  23
  6

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code