POTROŠNJA STRUJE U JUNU MANJA ZA 1.7%

POTROŠNJA STRUJE U JUNU MANJA ZA 1.7%

97
0
Podijeli

Domaćinstva su u junu potrošila 85.598.361 kWh električne energije, što je 1.7 odsto manje u odnosu na prošlomjesečnu potrošnju u Crnoj Gori, odnosno četiri odsto manje u odnosu potrošnju ostvarenu u istom periodu prošle godine – saopšteno je iz EPCG.

Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) je tri odsto manji u odnosu na majski i iznosi 30.75
eura.
Domaćinstva na Žabljaku bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 22 eura, dok je najveća prosječna potrošnja u iznosu od 40 eura prethodnog mjeseca očitana u Ulcinju. Oko 1,65 odsto potrošača iz kategorije domaćinstva, koji su trošili znatno više od prosjeka, odnosno preko 1000 kWh, dobiće račune u iznosu od preko 100 eura.
Majske račune umanjene za iznos popusta za redovne platiše dobiće 130.000 domaćinstava.
Zbog velikog interesovanja potrošača i u julu je nastavljena akcija ‘Podijelimo teret II’ koju je Elektroprivreda Crne Gore ponovo pokrenula kako bi domaćinstvima koja imaju dug za utrošenu električnu energiju olakšala izmirenje obaveza. Da bi se potpisao protokol o izmirenju duga u fiksnim mjesečnim ratama od 20 eura, potrebno je da domaćinstva imaju uplaćena poslednja tri računa (mart, april i maj). Pristupanje akciji „Podijelimo teret” takođe garantuje izuzeće od prinudnih metoda naplate dok god se poštuje protokol (obustava isporuke električne energije, obračunavanje zateznih kamata i plaćanje troškova u pokrenutim sudskim postupcima). Potrošači koji su već uključeni u akciju, dužni su da izmire svoje obaveze do kraja tekućeg mjeseca, kako bi protokol ostao na snazi.
EPCG je pokrenula novi web portal koji je orjentisan ka korisniku i koji nudi opciju kreiranja naloga putem kojeg će potrošači imati mogućnost da pristupe podacima o svom računu, istoriji potrošnje i aktiviraju razne servise direktno putem novog portala.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code