Početna Sport Potvrđeni itra bodovi: 2 itra boda ponovo na Orjenu

Potvrđeni itra bodovi: 2 itra boda ponovo na Orjenu

0

ITRA (International Trail Running Association) potvrdila je i ove godine da se trka ORJENSKI ĐIR boduje sa 2 ITRA boda. Organizatori iz dvije NVO, Orjen Outdoor i AK Niskogorci potom su dobili i potvrdu UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), najznačajnije trke ovoga tima na svijetu, da i oni prihvataju bodove kao kvalifikacione.

– Došlo je do malih izmjena u visinskoj razlici odnosno po mjerenju po novim poboljšanim mapama naš ĐIR ima sada 180 m uspona, tako da sada i zvanično trka ima 28,1 km / 2080 D+ / 20180 D- (ukupnog uspona odnosno ukupnog spusta – ističu iz AK Niskogorci i iz NVO Orjen Outdoor.

Četvrti “ORJENSKI ĐIR” biće održan u subotu 6.10.2018. godine. Turistička organizacija Herceg Novi je generalni pokrovitelj trke, a sponzor i prijatelj je kompanija LAZURE Marina & Hotels.
Biće održane dvije trke na dvije distance. Prva za sve prave sladokusce trali trčanja VELIKI ĐIR, kroz netaknute dijelove Orjena. Trka je dugačka oko 28 km sa 1900 m uspona, a obuhvatiće najviši vrh Orjena- Veliki Kabao 1894 mnv i najljepši vrh Orjena- Subru 1679 mnv (2 ITRA). Druga trka je MALI ĐIR, kraća distanca od 15 km i oko 1000 m ukupnog uspona.
Ovim je ORJENSKI ĐIR i dalje prva i jedina trka u Crnoj Gori koja je priznata i bodovana od svjetske trail running asocijacije.
Prijave za trku ORJENSKI ĐIR na linku.

Prijave se zatvaraju 20.09. u 23:59 za one koji žele puni startni paket. Nakon isteka ovog roka prijave neće biti moguće i organizatori ne garantuju puni startni paket i finišersku medalju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code