Početna Društvo Povećane količine otpada u Reciklažnom centru, Čistoća nabavila dodatne kontejnere

Povećane količine otpada u Reciklažnom centru, Čistoća nabavila dodatne kontejnere

0

Količine otpada koje se dopremaju u Reciklažni centar u Meljinama na dnevnom niovu prelaze 85 tona, što je za 10 tona više u odnosu na uporedni period 2019. godine. Kako bi što više dorpinijeli čistoći grada, menadžemnt preduzeća Čistoća nabavio je dodatne količine kontejnera sa poklopcem, betonskih i metalnih kanti – pepeljara, saopšteno je iz Čistoće.

Foto: Čistoća

Kako preciziraju, nabavljeni su kontejneri sa poklopcem od 1,1m3, betonske kante koje će biti raspoređene u pojasu morskog dobra na najfrekventnijim mjestima, kao i metalne kante – pepeljare koje su raspoređene na autobuskim stajalištima duž opštine.

„Organizovano je i svakodnevno pranje ulica, šetališta, trgova i stepeništa, a u pregovorima smo sa Službom zaštite i spašavanja ili DVD za pranje područja rivijere. Pranje se obavlja u ranim jutarnjim časovima. Osim aktivnosti čišćenja koje preduzimamo na području grada, angažovan je i radnik na održavanju čistoće na području Luštice, odnosno Rosama i Žanjicu“, navode u Čistoći.

Takođe, nabavljeno je vozilo za podizanje kartonske i kabaste ambalaže, a u postupku su nabavke abrol kamiona koji se finansiraju iz kapitalnog budžeta Opštine.

„Naša specijalna vozila odvoze otpad tri puta dnevno sa područja Šetališta Pet Danica, dok popodnevni kamion kreće u 15 h sa Titove vile, stoga molimo vlasnike privremenih objekata da u tom periodu odlažu svoj komunalni otpad“, ističu u Čistoći.

Apeluju na sugrađane i turiste, da kućno smeće ne odlažu u kante koje nijesu za to predviđene, a to se prvenstveno odnosi na kante – žardinjere, jer se na taj način stvara izuzetno ružna slika, a zaposleni nijesu u svakom trenutku dostupni da ih isprazne.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code