Početna Društvo Povezivanje Herceg Novog sa regionalnim vodovodom do sredine decembra, građani Tivta negoduju

Povezivanje Herceg Novog sa regionalnim vodovodom do sredine decembra, građani Tivta negoduju

4

Radovi na povezivanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda, po tvrdnjama izvođača, biće završeni do 20. decembra. Oni se izvode na području opštine Tivat od kraja maja i koštaju 1.834.096,49€ sa PDV-om.

Foto: SLUŽBA PREDSJEDNIKA OTV

Građani Tivta su se tim povodomo žalili novom predsjedniku Opštine Željku Komnenoviću, pa su se juče sastali predstavnici tivatske lokalne uprave, JP Regionalni vodovod crnogorsko primorje i izvođača konzorcijuma „Indel Inženjering-Ramel-Civil Engineer“ iz Podgorice.

Kako je saopšteno iz tivatske Opštine, žalbe građana odnose se na trajanje radova, na neprohopdnost obližnjih trotoara, prilaza privatnim posjedima, saobraćajne gužve na magistralnom potezu kroz Seljanovo i Donju Lastvu.

Prije deset dana, komunalna inspekcija Opštine Tivat, izvođaču radova je uručila prekršajni nalog u iznosu od 2000€, zbog zamućenja morske vode u Donjoj Lastvi.

„Ovdje smo da štitimo interes građana koji žive i posluju u ovom djelu Tivta, ali i da nađemo jedan model saradnje koji bi nam svima omogućio da smo u toku dinamike radova, da u svakom trenutku imamo povratnu informaciju i da manje probleme koji nastaju rješavamo na dnevnom nivou“, rekao je predsjednik opštine Tivat Željko Komnenović i dodao da je lokalna uprava svjesna i javnog interesa koji ovaj projekat nesumnjivo karakteriše.

Direktor JP „Regionalni vodovod“, Goran Jevrić izrazio je spremnost da radovi proteknu bez problema, na zadovoljstvo lokalne uprave i građana u prvom redu. On je ukazao na činjenicu da su izvođači izlazili u susret manjim zahtjevima građana, te da vode računa o kvalitetu izvođenja radova:

„Više od 60% iskopa je završeno i trenutno je otkopano nekih 200 do 250m. Međutim, ne možemo zatrpavati iskop dok se zemlja ne prosuši. U suprotnom, po asfaltiranju, doći će do ulegnuća puta. Vremenski uslovi nam nisu išli na ruku, ali imamo garancije izvođača da će se sve odraditi kvalitetno i u što kraćem roku.“-objasnio je Jevrić.

Predstavnik konzorcijuma izvođača radova je napomenuo da je cilj maksimalno skratiti dionice, a da su radovi vidno ubrazni i dovođenjem dodatnih ekipa varioca. Opštini Tivat će u narednom periodu biti dostavljen dinamički plan izvođenja.

Predsjednik Opštine Tivat smatra da probleme treba rješavati na dnevnom nivou i zahvalan je što su cijevi uklonjene sa trotoarskih površina, kako bi se građani slobodno kretali.

Iz Regionalnog vodovoda su napomenuli da je saradnja ovog preduzeća sa Opštinom Tivat u dosadašnjem periodu bila vrlo korektna i da se nadaju nastavku u obostranom interesu.

4 Komentari

 1. Tu vodu dajte Luštici a nama ostavite ovo što i kako sad imamo. Skupa je svakako. Samo se gleda interes pojedinaca da se ugrade u bizMis.

  31
  5
  • Pa da nije za sada Porto Novoga i Lazzure-a, dodatba voda nam ne bi ni trebala. Dajte njima tu skupu vodu, a nama ostavite ovu sadašnju cijenu koja je pojačana za cijenu održavanja satova, a koje niko ne održava.

   14
   1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code