POVJERIOCI POTAŽUJU OD PANTOMARKETA 101,44 MILIONA EURA

POVJERIOCI POTAŽUJU OD PANTOMARKETA 101,44 MILIONA EURA

169
0
Podijeli

Privredni sud utvrdio je konačnu listu priznatih i osporenih potraživanja hercegnovske kompanije Pantomarket, pri čemu je od 103 prijavljena osporeno njih 14.
Sudija Miodrag Anđelić saopštio je na ročištu u Privrednom sudu u Podgorici, da je prijavljeno ukupno 101,44 miliona EUR potraživanja, prenosi Mina business.

Od 14 osporenih potraživanja povjerilaca najveće je potraživanje Plus comerca, oko 320 hiljada EUR.
Stečajni upravnik, Žarko Ostojić osporio je i potraživanja Javnog preduzeća (JP) Vodovod i kanalizacija, Trebjese Nikšić, IGDD Visokogradnja Donji Vakuf, Crnogorskog Telekoma i lična potraživanja.
“S obzirom na to da niko od prisutnih povjerilaca nije osporio prava drugih povjerilaca, Sud je utvrdio konačnu listu priznatih i osporenih potraživanja”, rekao je Anđelić.
Nakon podnošenja liste potraživanja, a prije održavanja ispitnog ročišta prijavu potraživanja dostavio Telenor i Bonesa iz Bara.
Povjerioci čija su potraživanja osporena upućuju se da na parničnom postupku dokažu svoja prava.
Ostojić je kazao da će u narednih deset dana biti isplaćeni radnici iz tekućih prihoda. Njima se duguje oko 220 hiljada EUR.
Hypo Alpe Adria banka iz Klagenfurta, kako je ranije saopšteno, potražuje od Pantomarketa ukupno 25,6 miliona EUR, OTP banka 15 miliona EUR, NLB Montenegrobanka 10,5 miliona, Crnogorska komercijalna banka (CKB) 5,4 miliona EUR, a radnici ovog preduzeća 214 hiljada EUR.
Zahtjev za uvođenje stečaja pokrenula je Hypo Alpe Adria banka zbog nevraćenog kredita od 19,5 miliona EUR odobrenog 2008. godine. Stečaj je uveden 16. septembra.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code