Početna Ekonomija Povjeriocima odobreno „samo“ 15 od traženih 40 miliona eura potraživanja za Bolnicu...

Povjeriocima odobreno „samo“ 15 od traženih 40 miliona eura potraživanja za Bolnicu Meljine

0

Na konačnom ročištu za utvrđivanje potraživanja prema Bolnici Meljine u stečaju, stečajni upravnik Žarko Ostojić je prihvatio povjeriocima 15 miliona, a osporiio preko 25 miliona eura. Stečajni sudija Miodrag Anđelić usvojio je konačnu listu, nakon što je prošao rok od osam dana od njenog objavljivanja na oglasnoj tabli.

Povjerioce kojima je potraživanje osporeno Anđelić je uputio na nastavak parnice.

Jedan od njih je i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji je ove godine podnio tužbu protiv Bolnice podgoričkom Osnovnom sudu, ali nije precizirano o kakvom je sporu riječ.

Osporeno je i potraživanje države zbog parnice za raskid ugovora o privatizaciji Bolnice, čija je vrijednost određena na 25 miliona eura.

Preostali povjerioci kojima je osporeno potraživanje, parnicu vode zbog duga iz radnog odnosa.

Atlas banci u stečaju i Invest banci Montenegro, Ostojić je priznao 5,2 miliona eura, odnosno 1,1 milion eura po osnovu više kredita, dok je potraživanje Meljine kompleksa svrstano u treći isplatni red za iznos od 329,8 hiljada na osnovu ugovora o zajmu i zakupu objekata i infrastrukture.

U treći red za isplatu je po osnovu ugovora o zajmu svrstao i Atlas invest koji potražuje 141,4 hiljade eura, kao i Opštinu Herceg Novi sa potraživanjem od 419,1 hiljada eura za porez na nepokretnosti. Međutim, potraživanje Opštine od 100,7 hiljada eura prireza na porez na zarade i 2,8 miliona eura Poreske uprave za poreze i doprinose, svrstao je u prvi isplatni red.

Zanimljivo je da je u treći isplatni red, pored ostalih, svrstana i EPCG-a koja je inicirala stečaj zbog duga od 274,1 hiljada eura

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code