POVODOM 13. JULA U IGALU SPOMEN PLOČA NOVSKIM DANICAMA

POVODOM 13. JULA U IGALU SPOMEN PLOČA NOVSKIM DANICAMA

139
0
Podijeli

U organizaciji Udruženja boraca NOR-a Herceg Novog, na platou spomenika poginulim borcima i rodoljubima u narodnooslobodilačkom ratu na Savini, sjutra će povodom 13. jula – Dana ustanka naroda Crne Gore i Boke protiv fašizma, kao i Dana državnosti, u 9 časova, biti priređena svečanost.

Vijenac na spomenik položiće v.d. predsjednika opštine, Milan Vajagić.
Nosilac Partizanske spomenice i ambasador SFRJ u penziji Neđeljko Zorić, evociraće uspomene na ovaj važan datum u našoj istoriji.
Nastavak svečanosti obilježavanja 13. jula je u 10 časova, na početku Šetališta Pet Danica u Igalu. Na objektu bivšeg restorana Galeb, biće otkrivena spomen ploča novskim heroinama – Danici Tomašević, Danici Kosić, Danici Đurović, Danici Bojanić i Danici Popivodi. Svih pet Danica su izgubile život u narodnooslobodilačkoj borbi tokom II Svjetskog rata, u IV i V neprijateljskoj ofanzivi. Grob im se ne zna.
Spomen ploču će otkriti predsjednica Skupštine opštine Danijela Đurović. O Danicama će govoriti Olga Đukić Kosić, njihova saborka i ilegalka u okupiranom Herceg Novom za vrijeme II Svjetskog rata, prosvjetna radnica u penziji. Spomen ploču postavlja Udruženje boraca NOR-a Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code