Povratak maturanata za vikend

Povratak maturanata za vikend

3
Podijeli

Hercegnovski maturanti, odnosno učenici završnih razreda gimnazije i stručnih smjerova JU SMŠ privode kraju matursko putovanje po evropskim centrima, a njihov povratak očekuje se u subotu, odnosno nedjelju popodne, između 14 i 16 h.
Ekskurzija za sada protiče bez većih organizacionih i drugih problema, potvrđuje nam direktor ove obrazovne ustanove, Momir Dragićević:
“Prva grupa koja je krenula prošle subote, njih 131 iz gimnazije, turističke i građevinske škole putuje iz Beča ka Gracu i večeras oko 22 h trebalo bi da krenu ka Crnoj Gori. Njihov dolazak očekujemo sjutra poslijepodne, na parkingu Instituta Igalo. Druga grupa, koja je krenula u nedjelju trebalo bi da se vrati u nedjelju popodne. Tačno vrijeme ne možemo precizirati zbog zadražavanja na graničnim prelazima, ali vjerujem da bi to moglo biti između 14 i 16 h, kako je i ranije bila praksa”, kazao je kratko Dragićević.
Zajedno sa maturantima na proputovanju su 7 profesora, dva ljekara i tri vodiča:
“Manjih pritužbi jeste bilo, ali ništa alarmantno”, uvjerava Dragićević.
Na osmodnevnu eksurziju gradovima srednje Evrope, sa zadržavanjem u Budimpešti, Pragu i Beču, sa tri autobusa novske maturante i ove godine vodila je agencija Atlas turs.
Maturanti će od ponedjeljka ponovo u školske klupe, a kao učenicima završnih razreda, nastava će biti okončana 18. maja, prema zvničnom školskom kalendaru Ministarstva prosvjete.

3 Komentari

 1. “Djecica” kako da ne

  Svako ko pohadja SMS “Ivan Goran Kovacic” zna dobro da nema tu nikakve “nevine djecice”… odavno je to nazalost proslo

 2. Predivno iskustvo za dječicu je moglo biti. Ko god da je organizator treba da snosi posledice, djeca su zadnju noć provela u hotelu u nedodjiji koja više liči na zapušteni sektaški zamak nego na hotel, platili su kaznu 1000€ zbog buke i za uspomenu donjeli noćne more. Sramotno i žalosno

  6
  3
  • Treba tuziti agenciju i hotel, a profesori sa direktorom na čelu da objasne zasto su djecu u taj hotel poveli. Ni jedan roditelj nije platio ekskurziju da bi mu se dijete vratilo istraumirano, vec da se vrati sa pozitivnim utiscima. TUŽITI IH SVE

   3
   3

Ostavite komentar

*

code