Povratak Vidakovića, u najavi novi spektakl u Herceg Novom

Povratak Vidakovića, u najavi novi spektakl u Herceg Novom

5
Podijeli

Hercegnovski bokser Zvjezdan Vidaković pobijedio je u prvom meču nakon dvogodišnje pauze Jasmina Vrskića, nokautom u 2. rundi, na Naissus boxing night-u, koji je održan u Nišu.

Vidaković se tako na najbolji način vratio na boksersku scenu, pokazavši da je ona bila prazna bez borca njegovog kalibra, saopšteno je iz njegovog tima.

Picerija i restoran

– Cilj broj jedan u narednom periodu je da rodnom Herceg Novom ponovo priredim spektakl, ali ovog puta na glavnom Trgu, novu noć za nezaborav! Avgust 2013. ostaće zauvijek u mome srcu i sjećanju, ali sve ove godine radio sam bez dana odmora na tome da se vratim i da obilježim vrijeme koje je pred nama. Izuzetno sam zadovoljan borbom koju sam prikazao u Nišu, iako sam imao pritisak, onaj pozitivni sportski da li ću ispuniti očekivanja publike, ali i sopstvena. Bio sam na visini zadatka, ostvario sam i 11. pobjedu u profi ringu i sada samo idem dalje, nema zaustavljanja, do konačnog cilja, do evropskog trona – ističe Vidaković.

Njegov cilj je da se ponovo bori za krunu. Šampionski pojas prvaka Mediterana u najprestižnijoj, WBC verziji osvojio je u Herceg Novom avgusta 2013. u spektaklu za pamćenje. Na prepunom Škveru i manifestaciji koju je Zvjezdan poklonio svom gradu, poluteškaš Vidaković tada je ubjedljivo, jednoglasnom odlukom sudija, pobijedio Italijana Đuzepea Brusketa.

Ovacije niške publike su rekle sve, Zvjezdan je zvijezda. Bokser plemenitog kova, umjetnik među konopcima tog magičnog četvorougla, takmičar prije svega, ali i borac koji nikada ne srlja i u svakom trenutku meča zna šta hoće i koliko može. A “Balkan boxing”, njegov matični klub sve čini za ovog momka iz Herceg Novog. Svi u ovoj bokserskoj kući bezrezervno vjeruju u ovog momka i u njegove velike mogućnosti, kažu u Zvjezdanovom timu.

– Podrška moje druge kuće, “Balkan boxinga”, mi mnogo znači. Ponovo smo na okupu, taj zlatni tim koji je godinama briljirao na boks sceni Balkana. Borovčanin, Piperski, Marčeta, Čurović, ja. Prije nekoliko godina svi smo bili u ringu, svi smo se borili, svako u svojoj kategoriji, sada imamo različite uloge, neko je u menadžerskim vodama, drugi u trenerskim, treći su i dalje fajteri, ali svi dišemo kao jedan. Imamo velike ambicije i želje i vrijedno radimo da boks vratimo na zvjezdane staze, a moja obaveza je da pobjeđujem, da napredujem. Boks je ponovo u modi, a to je naš moto i cilj – kaže Zvjezdan.

Sjajan meč u Nišu podigao je Zvjezdanu samopouzdanje do maksimuma, ali je svjestan da mora da nastavi s napornim radom.

– Naravno da sam izuzetno zadovoljan borbom u amfiteatru kraj Nišave, ali me to obavezuje da budem još bolji. Želja mi je da se u avgustu ove godine borim za jednu od titula i da to bude baš na glavnom Trgu u Herceg Novom. Iskreno, jedva čekam da se borim pred svojim sugrađanima. Moj pohod na evropski, ili svjetski šampionski pojas, je zacrtan, a do toga će doći vjerujem tokom naredne godine. Nadam se da ću uvjeriti bokserske asocijacije da mi pruže šansu da se borim za naslov prvaka u najjačoj verziji. Ja to mogu, ja to želim i, jasno, uspjeću, uvjeren je Vidaković.

Istinski borci nikada ne odustaju, ma kolike i kakve prepreke bile ispred njih, na izgled možda i nepremostive, ali „spartanci“ ne znaju za predaju i odustajanje, već hrabro koračaju do konačnog cilja. Dokazao je to bokser iz Herceg Novog  Zvjezdan Vidaković koji je sa takmičarske scene odsustvovao dvije godine, sada se vratio na spektakularan način. „Gladijator“, kako ga zovu ljubitelji plemenite vještine, krenuo je u pisanje novih šampionskih stranica.

Zvjezdan bi do zvijezda, a taj put je posut trnjem. Ali, preko trnja se i stiže do zvijezda, poruču iz  Zvjezdanovog tima.

5 Komentari

 1. Daleko je ovo od ozbiljnog boxa…a “noc za pamćenje” nam je u avgustu 2013 je poklonio Dusko Krusk koji je sve platio, a Gladiator se poslije naljutio na njega jer ga više nije finansirao.

  Zvijezdane lično ti želim se najbolje!!!

  13
  1
 2. Svaka cast momku na upornosti i na svemu ali koga je on to od ozbiljnijih boksera pobijedio.Ima jak udarac koji razara ali mu je tehnika na nivou vasarskog tucarosa.Glava mu je non stop dolje a na ozbiljnijem mecu bi to bile 3 opomene i prekid.

  14
  2

Ostavite komentar

*

code