Početna Sport Povratak Zvjezdana Vidakovića u magični četvorougao

Povratak Zvjezdana Vidakovića u magični četvorougao

0

Profesionalni bokser iz Herceg Novog, Zvjezdan Vidaković, nastojaće da se u 2020. godini vrati u ring na velika vrata!

Nakon dvogodišnje pauze perspektivni sportista već u martu nastaviće put kojim je koračao ka ostvarenju sportskih ciljeva koji su u ovom trenutku mogući uz veliki rad i vjeru koja ga je pratila čitave karijere. A ona je bila blistava, jer Vidaković je bio juniorski šampion Jugoslavije, seniorski šampion Srbije i Crne Gore, kao profesionalac do sada je zabilježio 13-0-0 skor u profesionalnim vodama, te bio šampion WBC Mediterana, samim tim ušao u 40 najboljih boxera svijeta u najprestižnijoj WBC organizaciji.

Protekle dvije godine Vidaković je napravio pauzu, ali ne samovoljno, iako je imao ambicije i želje za mečevima i postizanje krajnjeg cilja. Finansijski problemi su ga spriječili da dalje napreduje na rang listama. Uprkos tome što je bilo neophodno za velike rezultate, on je i dalje trenirao naporno kako bi ostao fokusiran na ono što je bio u početku njegove karijere i cilj, a to je neka od svjetskih ili evropskih titula u najjačoj WBC organizaciji!

Stigao je poziv reprezentacije Srbije da se priključi pripremama u Herceg Novom, kako bi se što bolje spremio za predstojeće mečeve koji ga očekuju:

-Prvi meč bi trebalo da bude u martu, u Budvi! Poziv reprezentacije Srbije i predsjednika Nenada Borovčanina sa kojim sam sarađivao dugi niz godina me je obradovao. Iako ja boksujem kao profesionalac i nastupam pod zastavom Crne Gore, Nenad Borovčanin me je pozvao kao presjednik BSS da prisustvujem pripremama i samim tim mi je upriličio veliku uslugu da što bolje dočekam predstojeće mečeve. Znajući da bi mi proces i trenizi u takvoj atmosferi jako bili od koristi u ovom trenutku, odazvao sam se i krenuo sa jednim timom koga predvode treneri Milan Piperski, Toma Antelj, Mane Marčeta. Tim je uveličao i jedan od najboljih kubanskih trenera, Horhe Luis Formeta Matos!- kaže nam Vidaković i dodaje:

-Mnogo mi je bitno da sam u takvoj atmosferi. Reprezentacija je došla u moj grad Herceg Novi i to mi je olakšanje da se priključim treninzima, jer ne moram da napuštam porodicu i sina koji je tek napunio četiri mjeseca.

Vidaković smatra da su ciljevi ostvarivi onoliko koliko vjerujemo u njih:

– Ja vjerujem i ta vjera me drži cijele karijere! Porodica mi je na prvom mjestu i ona mi daje najveću snagu za dalji profesionalni razvoj. Imam 34 godine i mislim da sam sada u najboljim godinama! Imam plan i program koji odrađujem u dogovoru sa stručnim timom i toga se striktno pridržavam! Nadam se da ću se pripremiti što bolje i vratiti na velika vrata kako sam činio proteklih godina. Vjerujem, imam cilj i želju, kako bismo to mi rekli u našem sportskom žargonu- “gladan sam” pobjeda!

Sada je, kako kaže sve na njemu. Boks je individualan sport, koji je jako težak i iziskuje veliku koncentraciju na svim poljima, kako u sali-ringu, tako i u životu.

– Cilj imam, želje mi ne nedostaje, isto tako nastojim da sam pribran i usredsređen maksimalno na ono što radim. To je moj posao i smatram da treba kao i do sada da se dam maksimalno to jest 300% kako bi sve na kraju bilo onako kako treba i profesionalno!-zaključuje Vidaković.