Požar na Luštici pod kontrolom

Požar na Luštici pod kontrolom

0
Podijeli

Odbranjene su kuće u Radovićima i naselje Luštica bay od velike vatrene buktinje, koja je izbila u borovoj šumi u Krtolima, oko 15 časova, a onda se nošena jakim vjetrom, proširila prema Plavom Horizontu, uvali Pržna.

Vatrogasci iz sve tri opštine Boke i Budve, Dobrovoljno vatrogasno društvo Krtoli, njih 80-desetak sa 20 vozila, uz pomoć mještana, ipak, nijesu u potpunosti ugasili požar. Vjetar ometa i avijaciju da se uključi.

Picerija i restoran

Komandir vatrogasne jedinice i Službe zaštite i spasavanja Tivta, Zoran Bardić, oko 21 sat je kazao da sve pokušavaju da se krak požara ne spusti do jedne od najljepših uvala na našoj obali. Vatrogasci će cijelu noć biti na terenu.

Na drugoj strani požarišta u Radovićima ka Luštici bay, kuće su odbranjene u ovo elitno naselje u izgradnji i kako poručuje Bardić, stanovnici mogu mirno spavati.

Poslije presjecanja vatrenog kraka ka uvali Plavi horizont, pripadnici Službe zaštite iz Boke i Budve natapaju teren, dežuraju na više lokacija da se ne bi negdje opet razbuktala stihija. Moraju biti veoma oprezni kako ne bi „nagazili“ na sakriveni dinamit krivolovaca.

Za sada nije bilo povrijeđenih i većih materijalnih šteta. Vjetar se malo smirio, a tokom dana je na ovom području duvao i preko 60 km na čas.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code