Požar na Žanjicama brzo buknuo, brzo ugašen, priveden Poljak

Požar na Žanjicama brzo buknuo, brzo ugašen, priveden Poljak

3
Podijeli

U 14 časova i 24 minuta Služba zaštite i spasavanja u Herceg Novom primila je poziv da je buknula vatra u neposrednoj blizini izletišta Žanjic na poluostrvu Luštica.

Kako nezvanično saznajemo, momka iz Poljske su prijavili kupači, pa su iz Službe odmah pozvali tivatsko odjeljenje Centra bezbjednosti Herceg Novi, koje ga je privelo.

Picerija i restoran

Prema riječima dežurnog u Službi, Ratka Radošević, munjevitom intervencijom dva aviona i helikoptera požar je u ovoj prelijepoj uvali ugašaen. Spriječeno je da vatra zahvati veću površinu i da se primakne kućama.

– Za pola sata intervencija je završena, jer su dva aviona već bili letjeli i samo su ih iz Direkorata vjerovatno preuspmjerili na Žanjice. Sada nema ni vatre ni dima tamo. Za njima je došao i helikopter.

Inače, za sada su požarišta na Luštici obuzdana, mada se ne može sa sigurnošću reći da se negdje opet neće pojaviti plameni jezici. Cijelo jutro su dejstvovali vazduhoplovi, a hercegnovski vatrogasci su gasili prema Klincima, Petrovićima i Stojkovićima, navodi Radošević.

Aktivan je veliki požar i dalje od Ravnog brijega prema Bjelotini i Sitnici.

3 Komentari

  1. i sta sam rekao ? Jel se novine sjecaju uvezi dzipa sta sam pisao?
    BAHATO PONASANJE PARKIRANJE NA OBALU MORE?
    OVAKI SU POLJACI SVUDA U SVEDSKOJ PRE 2 SEDMICE UHAPSILI MLADI PAR KOJI SU ORGANIZIRALI KRADJE ORHIDEJE (POLARNE) MOJE LICNO MISLJENJE POD SANCIJE CJELA ZEMLJA POLJSKA

    9
    2

Ostavite komentar

*

code